Στη Ρώμη κόντρα στην Ιταλία ξεκινάει το χτίσιμο της νέας Εθνικής ομάδας

Στη Ρώμη κόντρα στην Ιταλία ξεκινάει το χτίσιμο της νέας Εθνικής ομάδας

Η προσπάθεια “ανοικοδόμησης” της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ξεκινάει από σήμερα (12/10, 21.45, Οpen, Cosmote) στην Ιταλία όπου αντιμετωπίζει στο “Ολίμπικο” της Ρώμης για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 την «Σκουάντρα Ατζούρα»

Το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά για την εθνική μας καθώς έχει ήδη αποκλειστεί από την διεκδίκηση της πρόκρισης και συνεπώς ο Ολλανδός κόουτς Τζον Φαν’ τα Σιπ ξεκινάει μια προσπάθεια ανανέωσης με στόχο πια, τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Τα 4 παιχνίδια που απομένουν (την ερχόμενη Τρίτη η εθνική υποδέχεται την Βοσνία) αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για πειραματισμούς σε πρόσωπα και σχήματα, για αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας όλων στη «γαλανόλευκη».

Ο Φαν’ τα Σιπ δείχνει να εμπιστεύεται νέα παιδιά στην ομάδα και για αυτό, τουλάχιστον προσωρινά άφησε εκτός Εθνικής τους παλιούς διεθνείς (Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη, Μήτρογλου, Τοροσίδη) και θα ψάξει να βρει την συνταγή εκείνη που θα ξανακάνει την ομάδα ανταγωνιστική και αξιόπιστη. 

Ετσι απόψε στην αρένα της Ρώμης, θα πέσουν στα βαθιά αρκετοί πιτσιρικάδες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Ιταλία μια ομάδα που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται πως ξανακάνει μεγάλη, καθώς στον 10ο όμιλο κάνει «πάρτι» και μετράει ήδη έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Αντίθετα η εθνική μας προέρχεται με τον Ολλανδό προπονητή στον πάγκο της από μια ήττα στην Φινλανδία και μια ισοπαλία που ισοδυναμούσε με ήττα το 1-1 με το αδύναμο Λιχτενστάιν…

Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου με 5 βαθμούς σε έξι ματς με τελευταίο το Λιχτενστάιν που έχει ένα πόντο, αυτόν που πήρε στο ΟΑΚΑ! Στον πρώτο γύρο, η Ιταλία έκανε περίπατο στην Αθήνα και νίκησε 3-0 και πλέον ο Φαν’ τ Σιπ θέλει να δει ένα άλλο πρόσωπο από τους διεθνείς. Ετσι όπως έδειξε στις προπονήσεις ο Ολλανδός προτίθεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Σταφυλίδη, Μπακάκης, Σιόβα, Κουρμπέλη στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή τους Μάνταλο, Μπουχαλάκη, Ζέκα και στην επίθεση τους Μπακασέτα, Βρουσάι, Κουλούρη. Θέση διεκδικούν επίσης οι Λαμπρόπουλος, Λημνιός.

Από την άλλη πλευρά ο Μαντσίνι αναμένεται να παρατάξει την Ιταλία με τους Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέζα και Ιμόμπιλε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter