Στη Ρωσία τα ρίχνει τώρα ο Τίλερσον

Στη Ρωσία τα ρίχνει τώρα ο Τίλερσον

“Αυτή φταίει που δεν καταστράφηκαν τα χημικά όπλα της Συρίας” ισχυρίζεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Η… “απραξία” της Ρωσίας προκάλεσε την επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο κατά των αμάχων στη Συρία, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, σε σημερινή δήλωσή του.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2013 που προέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία.

“Νομίζω ότι η πραγματική αποτυχία στην περίπτωση αυτή, είναι η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες καταστροφής των χημικών όπλων του 2013,” δήλωσε ο Τίλερσον στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC “This Week.”

“Η αποτυχία σχετικά με την πρόσφατη (πυραυλική) επίθεση, αλλά και την τραγική επίθεση με τα χημικά όπλα, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έναντι της διεθνούς κοινότητας,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε όσα είχε πει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τίλερσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό υπουργό ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης «εξυπηρετούν την τρομοκρατία».

Επισήμανε ακόμη στον Ρεξ Τίλερσον ότι το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, ότι δηλαδή οι κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της κοινότητας Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται στη Μόσχα μέσα στην εβδομάδα, όπου και θα έχει συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.

Μόσχα – Τεχεράνη: “Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις των ΗΠΑ”

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ρουχανί εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter