Στη σκιά της πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στη σκιά της πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αιχμηρή κριτική ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη στον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση από τον κορονοϊό.

Ακόμα και την ημέρα της επετείου για την επανάσταση του 1821, το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με το μήνυμα εθνικής ενότητας που έστειλε δια της προέδρου του Φώφης Γεννηματά, έκανε παρέμβαση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για ανεπαρκή μέτρα προστασίας και έλλειμα ενημέρωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την υγειονομική κρίση. Μια μέρα πριν, το ΚΙΝΑΛ είχε εκτοξεύσει τα βέλη του κατά των αντεργατικών μέτρων, που έλαβε η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η ΝΔ, στην σκιά της πανδημίας, επιδιώκει τη μονιμοποίησή τους, την …επόμενη μέρα.

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει πάντα να αυτοπροβάλεται ως το κόμμα των προτάσεων, της κοινής λογικής και των συγκλίσεων για εθνικό όφελος. Τώρα που, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών, λόγω κορονοϊού, έχουν υποσταλεί οι εσωκομματικές διαφορές και η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει τεθεί σε προτεραιότητα, δεν παραλείπει να επικρίνει, με βάση τις επιδόσεις και τον τρόπο του πολιτεύεσθαι της ΝΔ, το κυβερνητικό επιτελείο.

Έτσι, το πρωί της 25ης Μαρτίου 2020 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έστειλε το μήνυμα ότι ο αγώνας του ΄21 δίνει δύναμη στον αγώνα κατά της πανδημίας, με στόχο να νικήσει η ζωή. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ενωμένοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Η ενότητα και η ομοψυχία δεν είναι δρόμος, είναι μονόδρομος. Η διχόνοια δεν έχει θέση πια». Λίγη ώρα αργότερα, το ΚΙΝΑΛ ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας και για ανεπαρκή ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και εν γένει προς τους πολίτες.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει για την ανάγκη καθημερινής ενημέρωσης σχετικά με την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι γενικότητες στις διατυπώσεις των αρμοδίων αλλά και ο τρόπος που γίνονται οι δηλώσεις δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά από το κυβερνητικό επιτελείο να υπάρχει ημερήσιο δελτίο διαθεσιμότητας κρεβατιών ΜΕΘ, τακτική ενημέρωση για τα άδεια κρεβάτια που προορίζονται για νοσηλεία ατόμων με Covid-19 , ανά Υγειονομική Περιφέρεια. Παράλληλα, αναδεικνύει τα προβλήματα, όσον αφορά στα τεστ, καθώς το Κίνημα Αλλαγής κρίνει ότι η διαρκής αύξησή τους είναι κρίσιμη για την προστασία των υγειονομικών και τον έλεγχο της επιδημίας, ενώ στηλιτεύει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Σε όλο τον κόσμο αλλάζουν παραγωγή προς υγειονομικό υλικό δεκάδες εταιρείες υπό την πίεση των κυβερνήσεων. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να δίνει οδηγίες μερικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στις 20 Μαρτίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Πάντως, τα πιο σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζει να τα εξαπολύει με επίκεντρο το περιβόητο άρθρο της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με το οποίο η Κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες και για διάστημα ως 6 μηνών, να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για διάστημα δυο μόνο εβδομάδων τον μήνα, κόβοντας τους τον μισό μισθό.

Η Χαριλάου Τρικούπη λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για «μεθοδεύσεις που οδηγούν στη μονιμοποίηση αντεργατικών μέτρων στη σκιά της πανδημίας». Σημειώνει ότι το μέτρο αυτό δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν. Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί ότι αυτό «αποκαλύπτει την πολιτική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης: Το μάρμαρο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι».

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι δεν αποδέχεται λογικές που εκμεταλλεύονται την περίοδο αυτή, για να κάνουν πράξη την εργοδοτική ασυδοσία και την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και απαιτεί την άμεση κατάργηση του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20 Μαρτίου 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter