Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Στη Σρι Λάνκα το ψηλότερο δέντρο του κόσμου;

73 μέτρα ύψος έχει το χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπιόνια που κατασκεύασαν οι αρχές της Σρι Λάνκα, ελπίζοντας ότι πρόκειται για το ψηλότερο σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αναμένουν τη σχετική επιβεβαίωση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.

Το κατασκευασμένο από χάλυβα δέντρο, που στοίχισε 80.000 δολάρια (76.000 ευρώ), είναι διακοσμημένο με 600.000 λαμπιόνια, ενώ στην κορυφή του στέκεται ένα λαμπερό αστέρι έξι μέτρων. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, Κολόμπο, είναι ψηλότερο κατά 18 μέτρα από αυτό το οποίο στήθηκε στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου την περασμένη χρονιά, καταρρίπτοντας -ανεπισήμως προς το παρόν- το σχετικό ρεκόρ.

Για την κατασκευή του, εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το Associated Press. Πάντως, το κόστος κατασκευής του δέντρου προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έκανε λόγο για σπατάλη χρημάτων που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για την ανακούφιση των φτωχότερων οικογενειών.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε επέμεινε ότι οι πόροι για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου προήλθαν από δωρεές ιδιωτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.