Στήλη… άλατος η Δεξιά του Μαρινάκη

Στήλη… άλατος η Δεξιά του Μαρινάκη

Στη στενωπό του Μαρινάκη βρίσκεται η ΝΔ. Η ηγεσία του Μοσχάτου έχει καταπιεί τη γλώσσα της σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε στον εφοπλιστή για το «Noor 1». Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο άλαλος για το ναρκόπλοιο αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης πανηγύριζε για την απαλλαγή του Μαρινάκη από τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Αιφνιδιάστηκαν οι νεοδημοκράτες βουλευτές-φίλοι του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη πολλών μέσων ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε «για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών». Ισως γιατί η αίσθηση που υπήρχε στη ΝΔ ήταν πως δεν θα ασκηθεί τελικά δίωξη στον εφοπλιστή για την υπόθεση του «Noor 1». Ακόμη και κάποιοι μετριοπαθείς βουλευτές υποστήριζαν ότι εφόσον υπάρξει κατηγορητήριο εναντίον του κ. Μαρινάκη αυτό θα ήταν «διαχειρίσιμο», υπονοώντας πως δεν θα τον ενέπλεκε με τα ναρκωτικά.

Επισήμως η ΝΔ… εποίησε την νήσσαν για το θέμα Μαρινάκη, αναφορικά με το «Noor 1». Το ίδιο έπραξαν και οι βουλευτές του κόμματος. Ακρα του… Μαρινάκη σιωπή. Την ίδια ώρα όμως, κι εδώ είναι το παράδοξο, που η ΝΔ σφύριζε κλέφτικα για το ναρκόπλοιο αρκετοί βουλευτές με μπροστάρη τον Αδωνη Γεωργιάδη πανηγύριζαν για τη δικαστική απαλλαγή (με 2-1) του Βαγγ. Μαρινάκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Οι (καρδιακοί) φίλοι

Ο κατάλογος των φίλων του εφοπλιστή Μαρινάκη από τον χώρο της ΝΔ είναι μακρύς. Περίοπτη θέση μεταξύ αυτών κατέχει ο τηλεπωλητής-αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος όταν δεν τσιρίζει στη φιλόξενη γι’ αυτόν συχνότητα του Σκάι δίνει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης του Μαρινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με όσα ακούγονται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, στη λίστα φίλων Βαγγ. Μαρινάκη ξεχωρίζουν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Μαρία Σπυράκη, Βασίλης Κικίλιας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τζαβάρας, Φωτεινή Αραμπατζή, Γεώργιος Γεωργαντάς, Μάκης Γιακουμάτος, Κώστας Γκιουλέκας και Νίκος Δένδιας.

Ο Καραμανλής και οι αδιάφοροι

Η σχέση του Κώστα Καραμανλή με τον εφοπλιστή Βαγγ. Μαρινάκη ποτέ δεν ήταν καλή. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιδίωξε ποτέ του να έχει πάρε δώσε με την ελίτ των επιχειρηματιών και δη όλους όσοι ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης, τονίζουν από το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή. Υπενθυμίζουν επίσης την αναφορά του το 2004 ότι «δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες» δεν ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. «Ο Καραμανλής είχε και έχει αλλεργία με τους καναλάρχες και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Το πολιτικό τίμημα ενδεχομένως να ήταν βαρύ για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αλλά άποψη δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στους αδιάφορους ανήκει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο «Βαγγέλας» παρά τις επιθέσεις φιλίας από τα μέσα επιρροής του εφοπλιστή δεν δέχτηκε να μπει το όνομά του στη λίστα των εντιμότατων φίλων που πίνουν νερό στο όνομα του Βαγγ. Μαρινάκη. Αποστάσεις από το σύστημα Μαρινάκη έχουν πάρει οι βουλευτές της ΝΔ: Κώστας Τσιάρας, Νότης Μηταράκης, Κώστας Σκρέκας, Γεωργία Μαρτίνου, Νίκη Κεραμέως καθώς και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Λυκοφιλίες

Η περίπτωση Σαμαρά είναι εντελώς διαφορετική. Τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγ. Μαρινάκη χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΝΔ ως άριστες. Εξάλλου πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται τον εφοπλιστή να επισκέπτεται τακτικά τον τότε πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στα μέσα του 2013, όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στον Μαρινάκη άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά και ορισμένων στενών του συνεργατών. Η σφοδρότητα δε των επιθέσεων ανάγκασε κάποιους από τους τότε ενοίκους του Μαξίμου να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις. Η αιτία της ρήξης, σύμφωνα με τις φήμες, ήταν κάποια μεγάλη δουλειά που κέρδισε ισχυρός ανταγωνιστής του εφοπλιστή Βαγγ. Μαρινάκη.

Ολα αυτά έλαβαν τέλος πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο Αντ. Σαμαράς από «αποτυχημένος» και «διαπλεκόμενος πολιτικός», όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ που ελέγχει ο Βαγγ. Μαρινάκης, αναβαθμίστηκε αίφνης σε «εθνικό κεφάλαιο». Και τούτο διότι τα… παιδιά του Πειραιά είχαν εντοπίσει τον νέο τους πολιτικό στόχο, ήτοι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συμπερασματικά, έπρεπε να έχουν μαζί τους τον μεγαλύτερο εχθρό του πρωθυπουργού, τον Αντ. Σαμαρά, γιατί ως γνωστόν «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

Μίσος και πίκρα

Στο μεταξύ το ακροδεξιό παραλήρημα Σαμαρά συνεχίζεται. Ο πρώην πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του για το Novartis-gate απειλεί θεούς και δαίμονες. Κι όπως φαίνεται ο μεγάλος του δαίμονας δεν είναι άλλος από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος κατά τη συνωμοσιολογική προσέγγιση που κάνει «κρύβεται πίσω από τη σκευωρία». Το τελευταίο του ξέσπασμα φιλοξενήθηκε, προχθές, στο περιοδικό «Crash» του φίλου του Γιώργου Τράγκα. Ο Αντ. Σαμαράς με ακροδεξιές εκφράσεις και με το συνηθισμένο κουτσαβάκικο ύφος απειλεί, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό για τον οποίο λέει: «Θα κάτσει στο σκαμνί και θα λογοδοτήσει για τη σκευωρία της Novartis». Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι πριν από λίγα χρόνια ο Γ. Τράγκας ισχυριζόταν στις ραδιοφωνικές του εκπομπές για τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά: «Ο,τι πιάνει στα χέρια του το διαλύει» καθώς και ότι είχε ζητήσει από τα αφεντικά του «ή να χαμηλώσει τους τόνους ή να απομακρυνθεί από τα μικρόφωνα του Real και του Extra». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter