Στην ΑΕΚ ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Στην ΑΕΚ ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο 24χρονος Ιονούτς Νεντελτσιάρου, διεθνής Ρουμάνος στόπερ ο οποίος έρχεται από το ρωσικό πρωτάθλημα για να ενισχύσει το κέντρο άμυνας του «Δικεφάλου».

Ο πανύψηλος (1,90 μ.) κεντρικός αμυντικός προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ η ΑΕΚ τον απέκτησε από τη ρωσική Ούφα, στην οποία αγωνιζόταν με επιτυχία τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την αγορά του Ιονούτς Νεντελτσιάρου από τη ρωσική FC Ufa. Ο διεθνής Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Ιονούτς Νεντελτσιάρου γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1996 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σε ηλικία επτά ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Ντιναμό Βουκουρεστίου και δέκα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Στην τετραετία που ακολούθησε πραγματοποίησε συνολικά 111 εμφανίσεις, σκοράροντας 6 γκολ και έχοντας 1 ασίστ.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 μετακόμισε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της FC Ufa, με την οποία έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε 75 ματς, σκοράροντας μία φορά. Παράλληλα, ο 24χρονος στόπερ έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ρουμανίας και από το 2018 είναι μέλος της εθνικής ανδρών, έχοντας έως τώρα 11 συμμετοχές.

Ιονούτς, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ! Σου ευχόμαστε υγεία και να πραγματοποιήσεις όλα τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα με την κιτρινόμαυρη φανέλα!».

«Βήμα μπροστά για εμένα η ΑΕΚ»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ έκανε το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Ιονούτς Νεντελτσιάρου, στις οποίες ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι ένα βήμα μπροστά για εμένα. Η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ στην Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Γνωρίζω για τους οπαδούς μας, είναι απίστευτοι. Ίσως οι καλύτεροι στην Ευρώπη και λόγω αυτού θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ΑΕΚ, προκειμένου να τους ικανοποιήσω».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «θέλω να κερδίσω πολλά τρόπαια με την ΑΕΚ, φυσικά. Γι’ αυτό ήρθα στην ΑΕΚ, να παλέψω για τρόπαια, όπως επίσης να παίξω στο Europa League, να κάνουμε κάτι καλό, να περάσουμε και να παίζουμε συνεχώς στο Europa και το Champions League. Είμαι έτοιμος να παίξω. Έπαιξα με την προηγούμενη ομάδα μου όλα τα ματς, είμαι έτοιμος να παίξω, όμως τώρα εξαρτάται από τον προπονητή πότε θα αποφασίσει να παίξω».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter