Έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία από τις ΗΠΑ

Στην Αμερική για το σκάνδαλο της Novartis, Έλληνες Εισαγγελείς

Κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, να συλλέξει στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis.

Από την πλευρά άλλωστε της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες επίσης διενεργούν μεγάλη έρευνα για την υπόθεση τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη δύο πρώην στελέχη της Novartis, στην Ελλάδα.

Στις καταθέσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι η εταιρία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να εξασφαλίζει την προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά της σκευάσματα.

Ερευνάται παράλληλα και η τυχόν εμπλοκή στο θέμα κρατικών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο εισαγγελικοί λειτουργοί, από το Τμήμα της Διαφθοράς, πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας, στην Ελλάδα όπου κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ταυτόχρονα, στο εισαγγελικό στόχαστρο μπήκε και η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμοί στελεχών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.