Στην ανατολή της νέας δεκαετίας

Στην ανατολή της νέας δεκαετίας

Το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας μας επιφύλαξε μια μεγάλη κοινωνική καταστροφή για τη χώρα μας με την είσοδό της στα μνημόνια αλλά και μια μεγάλη χαρά, να δούμε για πρώτη φορά στο τιμόνι της χώρας κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία μάλιστα μας έβγαλε από αυτά.

Δυστυχώς η πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας που που άρχισε δεν έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας ενστερνιστεί τις χειρότερες παραδόσεις της Δεξιάς στη διακυβέρνηση της χώρας πορεύεται με μόνο στόχο την ικανοποίηση συμφερόντων ενός στενού κύκλου φιλικού προς αυτήν επιχειρηματιών.

Αδιαφορεί πλήρως για την οικονομική κατάσταση και έχει στρέψει την προσοχή της στο επικοινωνιακό πλασάρισμα του πρωθυπουργού, λαμβάνοντας μέτρα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε στην προ των εκλογών του Ιουλίου περίοδο.

Η οικονομία δεν προχωράει καλά. Ο ρυθμός ανόδου της έχει μειωθεί, η ανεργία σταμάτησε να μειώνεται και η ρευστότητα στην αγορά περιορίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεκαπενθήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Είναι σαν να παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα και δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Η ακροδεξιά πρακτική των Βορίδη – Γεωργιάδη που εφαρμόζει ο Χρυσοχοΐδης στους δρόμους , αλλά και η αντίστοιχης ιδεολογίας αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων οδηγούν σε μια κοινωνία φοβική και κλεισμένη στα σπίτια της βλέποντας τα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα πίσω από τον Ιούλιο και μετά. Για να μπορέσει να γίνει αλλαγή πορείας θα χρειαστεί πολύ δουλειά, τόσο ιδεολογική, όσο και ουσιαστική από όλα τα αντιδεξιά κόμματα.

Ειδικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης αλλά και όσα συμπλεύσουν μαζί του μετά το συνέδριο του Μαΐου θα πρέπει να κατεβούν στον λαό και με πειστικά επιχειρήματα όχι μόνο να εξηγήσουν το πρόγραμμά του αλλά και καταρρίψουν αυτά της Νέας Δημοκρατίας. Στο χέρι τους είναι.

Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πιο αισιόδοξα τη νέα δεκαετία. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter