Στην αντεπίθεση η Τεχεράνη: «Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ»

Στην αντεπίθεση η Τεχεράνη: «Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ»

Οι ΗΠΑ «είναι πιο μόνες από ποτέ στις συνωμοσίες τους εναντίον του ιρανικού λαού» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί αντιδρώντας στη νέα «στρατηγική» της Ουάσιγκτον απέναντι στην Τεχεράνη, την οποία αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Σήμερα οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ απέναντι στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και πιο μόνες από ποτέ στις συνωμοσίες που εξυφαίνουν σε βάρος του ιρανικού λαού» σημείωσε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Ο επικεφαλής του ιρανικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άρνηση του Αμερικανού ομολόγου του να επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που υπογράφηκε το 2015 μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των Έξι (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία).

«Οι δηλώσεις (του Τραμπ) αποτελούν έναν ορμαθό ύβρεων και αβάσιμων κατηγοριών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν έχει διαβάσει το διεθνές δίκαιο» επισήμανε ο Ροχανί.

«Μπορεί ένας πρόεδρος από μόνος του να ακυρώσει μια πολυμερή και διεθνή συμφωνία; Προφανώς δεν γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι μια διμερής συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ».

«Η συμφωνία για τα πυρηνικά δεν μπορεί να τροποποιηθεί, δεν μπορούμε να προσθέσουμε ούτε ένα άρθρο ούτε μια υποσημείωση» διαβεβαίωσε ο Ιρανός ηγέτης και συμπλήρωσε ότι «όσο τα συμφέροντά μας το απαιτούν, εμείς θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία και θα συνεργαζόμαστε με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, ωστόσο εάν κάποια στιγμή τα συμφέροντά μας δεν ικανοποιούνται, εμείς δεν θα διστάσουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο και θα αντιδράσουμε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter