Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ τόσο για το προσχέδιο προϋπολογισμού όσο και για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτικής της χώρας, ειδικά έναντι της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώην κυβερνών κόμμα, περνά στην αντεπίθεση με αιχμή τα όσα, κατά τη γνώμη του, έπραξε εκείνο στον κρίσιμο τομέα της Εξωτερικής πολιτικής της χώρας, κατά την περίοδο που ήταν κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία τις οποίες χαρακτηρίζει «σημαντική διπλωματική επιτυχία» αλλά και την αναβάθμιση της Ελλάδος στα διεθνή φόρα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Off camera μάλιστα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται με νόημα πια θα ήταν η θέση της Ελλάδος σήμερα στο τρίγωνο ΗΠΑ, Ελλάδα, Τουρκία, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ακούσει την προεκλογική ρητορική – πολεμική της ΝΔ και δεν είχε υπογράψει τη Συμφωνία;

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε προ ημερών με νόημα ότι σε σχέση με την τουρκική παραβατικότητα «δεν έχουμε δει από την μεριά της κυβέρνησης ούτε να συζητιέται το θέμα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις ΗΠΑ ούτε ακούσαμε λέξη για κυρώσεις στην επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας με τον ομόλογό του στην Κύπρο, ή ακόμη και τον ομόλογό του των ΗΠΑ κ. Πομπέο κατά την επίσκεψη του τελευταίου».

Και υπενθύμισε ότι «Είναι άλλο να είναι κανείς υπέρ του διαλόγου -εμείς πάντα ήμασταν- και άλλο να μην κινείται στις ράγες που είχαμε θέσει στην εξωτερική πολιτική το προηγούμενο διάστημα, με την σημαντική διπλωματική επιτυχία για την λήψη κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία».

Προϋπολογισμός fake…

Σφοδρή επίθεση εξαπολύουν στην Κουμουνδούρου και για το προσχέδιο προϋπολογισμού κατηγορώντας την Κυβέρνηση για «οριστική εγκατάλειψη της μείωσης των πλεονασμάτων από 3,5% σε 2,5% που είχε πετύχει με τον εγγυητικό λογαριασμό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», για προεκλογικά ψεύδη αναφορικά με το 4% ανάπτυξη που υποσχόταν, (προσγειώνεται στο 2,8%) την ίδια ώρα που εξαντλεί τον μισό περίπου δημοσιονομικό χώρο για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων και μερισμάτων, πράγμα που ευνοεί άνισα τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με την υψηλή κερδοφορία.

Όπως είπε χθες ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ταυτόχρονα με τα παραπάνη η Κυβέρνηση ακυρώνει την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για το 2020 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά «ροκανίζει» τις μειώσεις του 2019, μέσα από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

Επίσης, προχωρά στη μείωση ουσιαστικά του αφορολόγητου, αφού πλέον θα απαιτούνται αυξημένες ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 30%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υψηλότατες δαπάνες για ενοίκιο και λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ακυρώνει τη μείωση της προκαταβολής φόρου από 100% στο 50%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 11%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι σε αυτό το αντιπολιτευτικό μοτίβο θα κινηθούν και το προσεχή διάστημα, καταδεικνύοντας «τα προεκλογικά ψεύδη της ΝΔ» περί ανάπτυξης και μείωσης της φορολογίας αλλά και το προεκλογικό αντιπολιτευτικό αφήγημα που έστησε με τη βοήθεια των φιλικών της media.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter