Στριμώχνει τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Τροπολογία για αυστηρότερο πλαίσιο στο «πόθεν έσχες» για ακίνητα και δάνεια πολιτικών

Στριμώχνει τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Τροπολογία για αυστηρότερο πλαίσιο στο «πόθεν έσχες» για ακίνητα και δάνεια πολιτικών

Με τροπολογία για την επέκταση και εμπλουτισμό της δήλωσης «πόθεν έσχες» για τους πολιτικούς και τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και όσους κατέχουν θέσεις επιρροής όπως δημοσιογράφοι και εκδότες, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη «λάσπη» που δέχτηκε για τη δήθεν «βίλα» στη Λεγραινά.

Σημειώνεται πως ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και τον δημοσιογράφο των «Νέων», Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο Αλ. Τσίπρας αφού έδωσε όλα τα έγγραφα στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι κατευθυνόμενοι από το Μαξίμου ισχυρισμοί ήταν ψευδείς, κάνει… ρελάνς χρησιμοποιώντας πολιτικά «όπλα» και συγκεκριμένα μέσω τροπολογίας για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν κάθε χρόνο, εκτός των άλλων υπόχρεων, οι βουλευτές, οι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Για λάσπη κατηγορεί ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη: Του απαντά με έγγραφα για τη «βίλα» και του ζητά να κάνει το ίδιο με τα δεκάδες ακίνητά του

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η επέκταση αυτή αφορά εμπλουτισμό της δήλωσης που ήδη γίνεται σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό τους, ώστε να περιλαμβάνεται η υποχρέωση ανάρτησης πρόσθετων αποδεικτικών εγγράφων στα οποία αποτυπώνονται δεδομένα που λειτουργούν ως ενδείξεις φαινομένων έμμεσης επαύξησης περιουσίας ή έμμεσης βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των υποχρέων. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να συμβεί με την παροχή αδικαιολόγητα ευνοϊκών αντιπαροχών, χαριστικών πράξεων ή ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, διαγραφών ή αναστολών καταβολής οφειλών.

Δείτε επίσης: Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας: Εξώδικα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο για τα fake news περί βίλας στα Λεγραινά (Έγγραφα)

Μάλιστα, στην τροπολογία προστίθεται ως υποχρέωση η υποβολή δήλωσης και η ανάρτηση των αντίστοιχων αποδεικτικών εγγράφων που αφορούν τα στοιχεία των μισθωτικών σχέσεων στις οποίες συμμετέχουν οι υπόχρεοι είτε ως μισθωτές, είτε ως εκμισθωτές.

Άλλωστε τη νομοθετική πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει ο Αλ. Τσίπρας το πρωί μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εξοχική του κατοικία στη Λαυρεωτική, για την οποία ανήρτησε στο Facebook όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν όσα ψευδή του καταλόγισαν, τόνισε: «Όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει δάνεια 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος σε πιέσεις πρωθυπουργός. Πολίτες που χρωστούν πολύ λιγότερα δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ».

Μάλιστα, σε άλλη αποστροφή του λόγου του, υπογράμμισε: «Είναι σε όλους γνωστό, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο, ότι αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις από τις τράπεζες και να κάνει ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων».

Μάλιστα, έσπευσε να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στον ίδιο τον πρωθυπουργό για το γεγονός πως κατατίθεται αυτή η τροπολογία εν μέσω πανδημίας: «τη συζήτηση αυτή δεν επέλεξα να την ξεκινήσω εγώ εν μέσω πανδημίας, επέλεξε να την ξεκινήσει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα λοιπόν οφείλει όχι σε μένα στον ελληνικό λαό να απαντήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter