Στην αντεπίθεση οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι για το δήθεν «κορονοπάρτι» στον Κορυδαλλό

Στην αντεπίθεση οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι για το δήθεν «κορονοπάρτι» στον Κορυδαλλό

Μετά τα δημοσιεύματα για «κορονοπάρτι» στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σπεύδει να δώσει απαντήσεις τονίζοντας πως «ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων ανάλογα τραπέζια έγιναν σε όλες τις πτέρυγες του ΚΚ Κορυδαλλού και σε όλες τις φυλακές της Χώρας και καλώς έγιναν. Προβλέπεται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, πάντα γίνονταν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται».

Προσθέτουν δε ότι: «Το μόνο παράνομο σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν η κατοχή κινητού τηλεφώνου, η βιντεοσκόπηση και η δημοσιοποίηση στην εφαρμογή «Τικ Τοκ». Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν παράνομη και την διαπολιτισμική έκφραση της παρέας, με κάποιους αλλοδαπούς κρατούμενους να χορεύουν ελληνικά ζεμπέκικα και άλλοι να τους επευφημούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:

Ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι ικανό για να αποτρέψει κάποιους από το να προβούν σε ασχήμιες. Προβληματιστήκαμε πολύ για το αν θα έπρεπε να απαντήσουμε και με ποιον τρόπο σε κάποιους δημοσιο-κεκράκτες που παρουσίασαν ως «κορονοπάρτι» και «ξέφραγο αμπέλι» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κάποιων κρατουμένων στην Δ πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Αφού αποφασίσαμε να το κάνουμε, όπως πάντα και αυτή φορά θα τα πούμε έξω από τα δόντια και ότι θέλει ο καθένας ας καταλάβει.

Ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων ανάλογα τραπέζια έγιναν σε όλες τις πτέρυγες του ΚΚ Κορυδαλλού και σε όλες τις φυλακές της Χώρας και καλώς έγιναν. Προβλέπεται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, πάντα γίνονταν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται. Όλα όσα περιείχε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι επιτρεπόμενα είδη από τους κανονισμούς της Φυλακής και οι μπύρες διανεμήθηκαν από την Υπηρεσία. Το ίδιο άλλωστε γίνεται σε όλες τις Φυλακές, σε κάθε εθνική επέτειο ή θρησκευτική εορτή (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα, της Παναγίας).

Το μόνο παράνομο σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν η κατοχή κινητού τηλεφώνου, η βιντεοσκόπηση και η δημοσιοποίηση στην εφαρμογή «Τικ Τοκ». Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν παράνομη και την διαπολιτισμική έκφραση της παρέας, με κάποιους αλλοδαπούς κρατούμενους να χορεύουν ελληνικά ζεμπέκικα και άλλοι να τους επευφημούν.

Όπως είπαμε όμως και αυτή την φορά θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Αρκετοί δημοσιογραφούντες θεωρούν πως είδηση δεν είναι αν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο, αλλά αν ένας άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο. Και οι δυο περιπτώσεις αποτελούν είδηση, με την διαφορά ότι στην δεύτερη περίπτωση η ολοκληρωμένη είδηση θα ήταν: πόσο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που δάγκωσε τον σκύλο και τι δουλειά κάνει;

Χρόνια
Πολλά και καλά μυαλά!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter