Στην αποχή τα ρίχνουν οι ηττημένοι

Στην αποχή τα ρίχνουν οι ηττημένοι

Οι πρώτες δηλώσεις των μειοψηφούντων απέναντι στο “τσουνάμι” που λέγεται Μακρόν.

Το πικρό ποτήρι της ήττας προσπαθούν να καταπιούν σοσιαλιστές, Μελανσόν και Λεπέν. που είδαν το “μειράκιο” της πολιτικής να τους ξεπερνά κατά πολύ, ενώ τα δικά τους ποσοστά υπέστησαν κατακόρυφη πτώση. Καθείς από την πλευρά του έκανε δηλώσεις, προειδοποιώντας ότι το μέλλον δεν θα είναι ρόδινο για τους νικητές

Οι σοσιαλιστές

Η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών είναι αναμφισβήτητη, δήλωσε ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

«Απόψε, παρά την ανησυχητική αποχή, ο θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν είναι αδιαμφισβήτητος. Η ήττα της Αριστεράς, η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι αναμφισβήτητη… Ωστόσο ο θρίαμβος αυτός έχει μία τεχνητή πλευρά, διότι όλα τα προβλήματα της χώρας μας δεν θα διευθετηθούν με ένα μαγικό ραβδί», πρόσθεσε.

Ο Μελανσόν

Ο επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λικ Μελανσόν δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει τη νομιμοποίηση για τη διάλυση του εργασιακού νόμου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «κοινωνική αντίσταση» στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν.

Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι σαν γενική απεργία από το πολιτικό καθήκον, πρόσθεσε ο Μελανσόν.

Η Λεπέν

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι η υψηλή αποχή στην ψηφοφορία αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι ιδέες του αποτελούν «μειοψηφία» στη χώρα, ενώ το Εθνικό Μέτωπο θα πολεμήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν προσθέτοντας ότι το κόμμα του Μακρόν και οι σύμμαχοί του υπερασπίζονται «τα συμφέροντα της ιεραρχίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter