Στην Αθήνα οι Θεσμοί – Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης

Στην Αθήνα οι Θεσμοί – Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης

Στην Αθήνα βρίσκονται οι Θεσμοί οι οποίοι αρχίζουν από σήμερα, στις 14;00 επαφές με κυβερνητικά στελέχη για την 3η αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη και πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

H επίσκεψη των Θεσμών συμπίπτει με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την προώθηση της ρύθμισης των 120 δόσεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι θεσμοί θα ενημερωθούν σήμερα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. 

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» διευκρίνισε ότι κύριο μέλημα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ήταν να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να γίνει ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, είναι όσες είναι βεβαιωμένες μέχρις τις 31-12-2018 και όχι μόνο όσες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Επίσης, στην ατζέντα των συζητήσεων με τους Θεσμούς θα βρεθούν και οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας αλλά και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των δανειστών, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το Εθνικό Πρόγραμμα των Μεταρρυθμίσεων για το 2019, καθώς και το νέο πακέτο παροχών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter