Στην ατομική ευθύνη των πολιτών καταφεύγει η κυβέρνηση

Στην ατομική ευθύνη των πολιτών καταφεύγει η κυβέρνηση

Στο δεύτερο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα θα πρυτανεύσουν η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι όσοι αγνοούν τα μέτρα και πολύ περισσότερο όσοι καλούν σε συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες και των πολλών.

Ανέφερε ακόμη ότι από σήμερα το ένα τρίτο των εργαζομένων που ήταν σε καραντίνα επέστρεψε στην δουλειά τους όπως και οι μαθητές της τρίτης Λυκείου. Επίσης επιστρέφει στις υπηρεσίες το 70% των δημοσίων υπαλλήλων. Όσον αφορά την ΔΕΗ είπε ότι η διοίκηση είχε απευθυνθεί εγκαίρως στους πολίτες διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα και ότι όλες οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά. Παρόλα αυτά υπήρξε συνωστισμό αν και οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αποσυμφορήσουν το υποκατάστημα στην Αριστείδου. “Πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι και ότι πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό”, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Στον υγειονομικό τομέα ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι “Να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας στα ευρωπαικά πρότυπα”.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι διαμορφώθηκαν όροι και χαρακτηριστικά δανεισμού για όσους ζητήσουν χρήματα από τον ESM, θα είναι κοινά για όλες τις χώρες, με ευνοικούς όρους χωρίς μνημόνιο.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες υπάρχει πρόγραμμα για την μεταφορά 1600 ασυνόδευτων ανήλικων σε χώρες της ΕΕ.

Σε ερώτηση για την ακύρωση της άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων απάντησε ότι δεν ακυρώνεται τίποτε “κρίθηκε σκόπιμο και οι ΕΔ να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση της επιδημίας. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους ανάλογα και με την εξέλιξη του κορονοιού. Υπάρχει ένας νέος σχεδιασμός”.

Για τις καταγγελίες για την ηλεκτρονική καταγραφή των μαθημάτων παρέπεμψε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Στέλιος Πέτσας είπε ότι “Η αξιολόγηση των υπουργών και υφυπουργών υπάρχει πάντα και συνεχίζεται, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε για ανασχηματισμό ούτε για εκλογές”.

Για τον τουρισμό είπε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία και με τη ΕΕ και την απελευθέρωση των μεταφορών και της διακίνησης προσώπων, εξετάζει μέτρα για να μην χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, είπε, ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ωστόσο οι διαδικασίες καθυστερούν όχι με ευθύνη της.

Για την εστίαση είπε ότι το σχείδιο επιστροφής στην κανονικότητα αξιολογείται καθημερινά. Προς το παρόν η προσπάθεια είναι να υπάρξει την επόμενη Δευτέρα απελευθέρωση των μετακινήσεων και άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο πρόσθεσε εξετάζουμε προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση και με την ανάγκη να μην υπάρχει συγχρωτισμός στις πλατείες. Για τα επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γερωργίου και τις καταγγελίες για απρόκλητη και υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, ο κ. Πέτσας κάλυψε για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις καταστολής λέγοντας ότι “Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε προβοκάτσια και ότι οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε παγίδα”. Δεν είπε τίποτε όμως για τα περιστατικά τυφλής αστυνομικής βίας κατά περιοίκων και περαστικών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter