Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Οριστικός υποβιβασμός

Στην Β’ εθνική ο Ηρακλής

Στην Football League υποβίβασε το ΔΣ της Super League τον Ηρακλή. Το συμβούλιο προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας και τέθηκε προς ψήφιση ποια θέση πρέπει να καταλάβει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν αδειοδοτήθηκε για οικονομικούς λόγους.

Με 13-2 ψήφους (απουσίαζε η Βέροια) η λίγκα έκρινε πως ο γηραιός πρέπει να υποβιβαστεί. Εκτός από τον Ηρακλή, υπέρ της παραμονής του ψήφισε μόνο ο Παναθηναϊκός, ενώ οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του Παναιτωλικού και του Ατρόμητου, που ψήφισαν να υποβιβαστεί, υποστήριξαν πως το ζήτημα πρέπει να κριθεί οριστικά στα δικαστήρια. Κι αυτό θα γίνει αφού ο Ηρακλής θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Μετά από οκτώ μήνες επικυρώθηκε η συμφωνία της Super League με τον Ιβάν Σαββίδη για την χορηγία του πρωταθλήματος. Για τα επόμενα δύο χρόνια η Λίγκα θα λάβει 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρόσφερε και ένα 1 εκατ. ευρώ δώρο για την χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία:

α/ Η βαθμολογία κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2016 – 17.

β/ Η βαθμολογία Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League 2016 – 17.

2/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League 2016 – 17.

3/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ.

H κλήρωση του πρωταθλήματος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.