Έδωσαν εξηγήσεις

Στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τους

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, έδωσαν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, εμφανίστηκαν οι ίδιοι στο εισαγγελικό γραφείο όπου κατέθεσε πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.

Όπως προκύπτει από την προκαταρκτική έρευνα , οι φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του. .

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Η κ. Τουλουπάκη η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει τις έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.