Στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τους

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, έδωσαν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, εμφανίστηκαν οι ίδιοι στο εισαγγελικό γραφείο όπου κατέθεσε πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.

Όπως προκύπτει από την προκαταρκτική έρευνα , οι φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του. .

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Η κ. Τουλουπάκη η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει τις έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.