Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση Πολάκη για τη «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση Πολάκη για τη «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξελίξεις πυροδότησε η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να ζητά την άμεση διαβίβαση των πρακτικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διαβιβάζονται από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής τα πρακτικά της χθεσινής κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, από την οποία ήρθε στο «φως» η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 230 εκατ. ευρώ για την οκταετία 2007-2014.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, από το 2007 έως το 2014 τα απολογισθέντα έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέρχονται σε περίπου 750 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα έξοδα φτάνουν μόλις τα περίπου 520 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, προκύπτει ένα ταμειακό κενό περί τα 230 εκατ. ευρώ, εγείροντας το ερώτημα: πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Τα λεγόμενα του αν. υπουργού στην Εξεταστική Επιτροπή επιβεβαιώνονται πλήρως από τους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσίευσε χθες το documentonews.gr.

Αξιοσημείωτο δε πως από την πρώτη στιγμή που ο κ. Πολάκης προέβη στην αποκάληψη, μέλη της πλειοψηφίας ζήτησαν την άμεση διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τους εκπροσώπους της ΝΔ να μην παίρνουν σαφή θέση, χαρακτηρίζοντας μετά το πέρας της διαδικασίας τα στοιχεία «πρόχειρα».

Διαβάστε επίσης: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Πολάκη για τη «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/03/22/5ab3a7e3cd3a183d10041055.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter