Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Στην Ελβετία ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στην Ελβετία για να συνομιλήσει με τον Ελβετό ομόλογό του και να συναντηθεί με την τοπική τουρκική κοινότητα, ανακοίνωσε το υπουργείο του με φόντο τις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρώπη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόκειται κατ' αρχάς να έχει συνομιλίες με τον Ελβετό ομόλογό του, τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βέρνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοοιείται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εντάθηκαν πολύ τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

Στην Ελβετία, μια συγκέντρωση του τύπου αυτού, που είχε προγραμματισθεί στη Ζυρίχη και στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει ο Τσαβούσογλου, ματαιώθηκε τον Μάρτιο μετά την άρνηση του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί.

Η ελβετική αστυνομία απαγόρευσε στις 10 Μαρτίου μια άλλη προεκλογική συγκέντρωση υπό την προεδρία ενός αξιωματούχου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, επικαλούμενη κίνδυνο για την δημόσια τάξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.