Στην Ελλάδα θα γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Ζιντάν

Στην Ελλάδα θα γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Ζιντάν

Στην Ελλάδα θα σβήσει την τούρτα με τα …45 κεράκια ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται από χθές το απόγευμα στην χώρα μας και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συνοδευόμενος από την σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους, ο «Ζιζού», επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, ο Γάλλος τεχνικός, θα απολαύσει τον ελληνικό ήλιο και την θάλασσα του Αιγαίου σε ορισμένα νησιά του Αρχιπελάγους, πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό των διακοπών του.

Ισως ο πληρέστερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Ζινεντίν Ζιντάν, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1972, στην περιοχή Σεπτέμ Λε Βαλόν της Μασσαλίας. Αλγερινής καταγωγής, ο «Ζιζού» άρχισε την επαγγελματική καριέρα του σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα των Καννών (61 συμμετοχές-6 γκολ).

Ακολούθησαν πέντε χρόνια στην Μπορντό (139 συμμετοχές-38 γκολ), ενώ το 1996 πήγε στην Γιουβέντους (151 συμμετοχές-24 γκολ) και το 2001 στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αγωνίσθηκε 155 φορές και σημείωσε 37 τέρματα. Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, με ασύγκριτη τεχνική, εντυπωσιακή διορατικότητα, διαρκή κίνηση και εξαιρετική αντίληψη του χώρου, ο Ζιντάν έδινε την αίσθηση ότι ξέρει τι θα κάνει την μπάλα, πριν την πάρει στα πόδια του.

Το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Champions League με την Λεβερκούζεν (2002) είναι από τα πιο εντυπωσιακά της Ιστορίας, με εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας και τέλεια εφαρμογή νόμων της γεωμετρίας και της φυσικής. Αγωνίσθηκε 108 φορές και σημείωσε 31 γκολ με τους «τρικολόρ», ενώ «στιγμάτισε» την καριέρα του με την γνωστή σε όλους «κεφαλιά» στο στήθος του Ματεράτσι, κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ 2006 με την Ιταλία, όπου η «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε το τρόπαιο. Στην πλούσια καριέρα του, ο Ζιντάν, κατέκτησε μεταξύ άλλων το Μουντιάλ του 1998, το EURO 2000, το Champions League (2002), δύο φορές το καμπιονάτο, μία φορά την Πριμέρα Ντιβιζιόν, δύο φορές το κύπελλο Ισπανίας και την «χρυσή μπάλα» το 1998.

Την ίδια χρονιά, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, ενώ το 2009 προήχθη σε Αξιωματικό. Από τις αρχές του 2016 κάθεται στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του 11ου και του 12ου Champione League της Ιστορίας της, καθώς και της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter