Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στην εντατική, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Σεν Τόμας στο Λονδίνο. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει («όπου κρίνεται απαραίτητο», σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ) ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας, ο Τζόνσον (σ.σ. ο οποίος είναι 55 χρόνων) εισήχθη στην εντατική έπειτα από προτροπή της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του και «λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα».

«Από το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείο του νοσοκομείου Σεν Τόμας στο Λονδίνο, έχοντας εισαχθεί λόγω συμπτωμάτων κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια του απογεύματος (σ.σ της Δευτέρας), η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και έπειτα από προτροπής της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα. Ευχαριστούμε τα μέλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν», σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της διακομιδής του Μπόρις Τζόνσον στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σεν Τόμας, τα βρετανικά ΜΜΕ έφεραν στο «φως» ορισμένες πληροφορίες για την κατάσταση του πρωθυπουργού. Πηγές του ITV και των Times ανέφεραν ότι ο Τζόνσον δυσκολευόταν να αναπνεύσει και του χορηγήθηκε οξυγόνου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ράαμπ

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Τζόνσον μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει τις αισθήσεις του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ράαμπ να τον αντικαταστήσει «όπου χρειαστεί» στα καθήκοντά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου της Βρετανίας

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ο Τζόνσον «βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια», εξαίροντας το προσωπικό του νοσοκομείο Σεν Τόμας.

«Θλιβερά νέα. Οι σκέψεις μας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», ήταν το μήνυμα του νέου ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εντατική, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Ευχές Μακρόν για ταχεία ανάρρωση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, μετά από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

«Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μακρόν με tweet του.

«Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter