Στην εντατική ο Πανένκα

Στην εντατική ο Πανένκα

Ο Αντονίν Πανένκα, μέλος της θρυλικής ομάδας της Τσεχοσλοβακίας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1976 στο Βελιγράδι και εμπνευστής του διάσημου πέναλτι στο οποίο έδωσε το όνομά του, νοσηλεύεται στην εντατική και βρίσκεται συνεχώς υπό μηχανική υποστήριξη. 

Όπως ανακοίνωσε η Μποέμιανς 1905, ο 72χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής διαγνώστηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. «Ο Πανένκα βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ η κατάστασή του είναι σοβαρή. Δεν θα σχολιάσουμε περισσότερο για την κατάστασή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, ο οποίος τον ανέδειξε φορώντας την φανέλα του από το 1959 μέχρι το 1981.

Στον τελικό του Βελιγραδίου με την Γερμανία ο αγώνας ήταν ισόπαλος 2-2 και οδηγήθηκε στην παράταση και στα πέναλτι. Μετά το τέταρτο πέναλτι το σκορ ήταν 4-3 υπέρ της Τσεχοσλοβακίας, αφού είχε αστοχήσει ο Ούλι Χένες. Και ήρθε η σειρά του Πανένκα να χτυπήσει το πέμπτο και αποφασιστικό για την τύχη του τελικού πέναλτι. Με εκπληκτική ψυχραιμία και τεχνική ο Πανένκα ξεγέλασε τον Ζεπ Μάγερ, αναγκάζοντάς τον να πέσει λίγο πριν σουτάρει κι έπειτα σκάβοντας την μπάλα, την πέρασε πάνω από το σώμα του.

Η ανεπανάληπτη αυτή εκτέλεση έγινε διάσημη κι έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως χτύπημα «Πανένκα». Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που σκοράρισμα από το σημείο του πέναλτι αναφέρεται μεταξύ των καλύτερων γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter