Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να παραστεί η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στις 19 Ιουνίου.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία ζητούσε την κλήση της κ. Παπασπύρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και το σχετικό αίτημα εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, άναψε το «πράσινο» φως για την κλήση της επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), Μαρίας Παπασπύρου.

Οι επίσημα διατυπωμένες κατηγορίες κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας προέρχονται από το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόεδρος του οποίου είναι ο «πασπαρτού» μπατζανάκης, Σταμάτης Πουλής, που -κατά τις αποκαλύψεις του Documento αλλά και στοιχείων που ήρθαν στο «φως» κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία- φρόντισε να εγκρίνει εργολαβίες υψηλού κόστους στον μπατζανάκη του, απελευθερώνοντας υπέρογκα ποσά για την συντήρηση αλλά και τη σίτιση σε δομή του Κέντρου για οροθετικούς.

Η κ. Παπασπύρου αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Υγείας, Σταύρος Ευαγγελάτος, έχουν τονίσει πως εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να παρακωλύσουν τις διαδικασίες ελέγχου του Κέντρου από το μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο -όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης- της παρακολούθησης.

Αξιοσημείωτο πως το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα αφορά και τις 23 επίμαχες προσλήψεις επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας έχει ήδη παραδοθεί από την κ. Παπασπύρου στην Εισαγγελία Διαφθοράς και το προσεχές διάστημα αναμένεται -κατά τις πληροφορίες- άσκηση διώξεων. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει η κ. Παπασπύρου σε κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που την είχε επισκεφθεί για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών, η «μαύρη» τρύπα στα ταμεία του Κέντρου ξεπερνά κατά πολύ τα 230 εκατ. ευρώ που είχε υπολογίσει ο Παύλος Πολάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter