Στην επιτροπή πόθεν έσχες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στην επιτροπή πόθεν έσχες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα κληθεί ενώπιον της επιτροπής πόθεν έσχες, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή της συνεδρίαση.

Καλείται να καταθέσει μετά από τις αποκαλύψεις του Documento για τις καταγγελίες συνεργάτιδός του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της κατακρατούσε τμήμα του μισθού της.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αποκαλύψει σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση διατάχθηκε δικαστική έρευνα και δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών, ενώ η οικονομική εισαγγελία ζήτησε άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες, μετά την κατάθεση της ενδιαφερόμενης.

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento, το οποίο αποτελεί μέρος της επίμαχης δικογραφίας, ο Κρητικός πολιτικός, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Αλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της συνεργάτιδάς του, που υπηρετούσε πριν σε άλλον πολιτικό της ΝΔ, και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της.

Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενθυλακώσει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ.

Γι’ αυτήν την «προαγωγή» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος όπως αναφέρουν στις διαδικτυακές συνομιλίες τους οι δύο συνεργάτες του –ο μάρτυρας και η «χρηματοδότρια»– δεν «έβγαινε» με τις 13.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα από την Ευρωβουλή, φέρεται να ζήτησε μηνιαία μίζα από τον… μισθό της συνεργάτιδας ύψους 4.240 ευρώ.

Ο διορισμός της γυναίκας στο γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή, όπως προκύπτει από τα email, έγινε το 2014. Aπό τότε κι αφού την προήγαγε σε μεγαλύτερη μισθολογική κλίμακα –σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και μέχρι τουλάχιστον τον χρόνο που «έσκασε» το ζήτημα– φέρεται να του «επέστρεφε» το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Χρήμα ζεστό, της τάξης των 50.880 ευρώ τον χρόνο, μαύρο και αφορολόγητο, που καταβαλλόταν κάτω από το τραπέζι στον ευρωβουλευτή από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο βεβαίως δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter