"Κινδυνεύει η πρώτη κατοικία"

Στην Ευρωβουλή φέρνει το ΚΚΕ το ζήτημα των πλειστηριασμών - «Ποια είναι η στάση της Κομισιόν;»

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα για νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας - σύνταξης από κράτος, τράπεζες και funds», ερωτά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει φόρους και δάνεια, ενώ η κατοικία και τα πενιχρά εισοδήματά του κινδυνεύουν με κατασχέσεις», αναφέρει στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «ως αποτέλεσμα θα χαθούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών καταναλωτικών, αγροτικών δανείων και να πληγούν μικρές «μη βιώσιμες» επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας την επιχειρηματική πίτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.