Στην φυλακή οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες

Στην φυλακή οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την διαδικασία απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι Κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι εννέα Κούρδοι, που οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στα ανακριτικά γραφεία κατά ομάδες και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή, με τα οποία αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και τονίζουν πως «δεν είναι τρομοκρατία η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους».

Μία μικρή ομάδα αλληλέγγυων προς τους εννέα κατηγορούμενους, βρέθηκε και σήμερα στην Ευελπίδων και δήλωσαν την συμπαράστασή τους κρατώντας πανό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα, είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς, όπως αναφέρουν, αποδίδει στους εντολείς τους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες ενέργειες έχει κάνει και από πότε δρούσε.  

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter