Στην Ισπανία έπαθαν… Τραμπ – Ψέκασαν την παραλία με χλωρίνη

Στην Ισπανία έπαθαν… Τραμπ – Ψέκασαν την παραλία με χλωρίνη

Συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ένας αξιωματούχος στην Ισπανία μετά την απόφαση που έλαβε  να ψεκάσει μια ολόκληρη παραλία με χλωρίνη προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους από κορονοϊό προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφικό ψαροχώρι Ζαχάρα ντε λος Ατούνες όπου με αφορμή την έξοδο των παιδιών από τα σπίτια μετά από έξι εβδομάδες περιορισμού, έστειλαν τρακτέρ εξοπλισμένα με ψεκαστήρες ώστε να ρίξουν κατά μήκος της παραλίας διάλυμα χλωρίνης.

Η Iglesias Benítez είναι επικεφαλής μιας τοπικής ένωσης που δραστηριοποιείται στην προστασία της περιοχής, η οποία χρησιμεύει ως φωλιακό έδαφος για το βροχοπούλι Κεντ, καθώς και για πολλά είδη αποδημητικών πτηνών. Όπως αναφέρει ο Guardian, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μεταβούν στην παραλία τις τελευταίες έξι εβδομάδες, λόγω του lockdown, οι περιβαλλοντολόγοι ήλπιζαν ότι ο αριθμός των φωλιών στην περιοχή θα διπλασιαζόταν φέτος. «Τώρα ανησυχώ ότι τα τρακτέρ συνέτριψαν τα αυγά», είπε η Iglesias Benítez.

Η ομάδα της υπέβαλε καταγγελίες στις τοπικές αρχές, τραβώντας την προσοχή ομάδων όπως η Greenpeace Spain. «Οι παρακαμπτήριες παραλίες ψεκάστηκαν με χλωρίνη στη μέση της περιόδου αναπαραγωγής πουλιών ή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ασπόνδυλου δικτύου τους που θα υποστηρίξει την παράκτια αλιεία… δεν είναι μία από τις ιδέες του (Ντόναλντ) Τραμπ. Αυτό συμβαίνει στη Zahara de los Atunes », έγραψε η Greenpeace Spain στο Twitter, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για την έγχυση προϊόντων καθαρισμού, που θα μπορούσε να καταπολεμήσει το Covid-19.

Ένας αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης στην Ανδαλουσία είπε ότι εξετάζει την απόπειρα απολύμανσης εν μέσω ισχυρισμών ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι και η επιχειρηματική ένωση που την πραγματοποίησαν δεν είχαν την απαραίτητη δικαιοδοσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter