Στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας – Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο

Στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας – Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο

Με τον πάπα Φραγκίσκο συναντάται το Σάββατο στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ιταλία. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα σειρά επαφών – έχει ήδη συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο – θα μιλήσει το βράδυ σε συνέδριο με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη».

Σταθερά στο δρόμο της καταξίωσής του ως ένας εκ των ηγετών του προοδευτικού μπλοκ στην Ευρώπη απέναντι στη συντηρητική στροφή των τελευταίων ετών, βαδίζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να καταστεί ισότιμος συνομιλητής σε όλα τα διεθνή φόρα και φυσικά να προβάλει από διαφορετική αφετηρία τις ελληνικές θέσεις και αιτήματα.

Σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της συμμετοχής του πριν από μερικές εβδομάδες, στο φόρουμ Ambrosetti, βρίσκεται εκ νέου την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno.

Ο εν λόγο σχηματισμός μαζί με τον Sinistra Italiana συγκροτούν τον πολιτικό συνασπισμό «Ελεύθεροι και Ίσοι» ο οποίος συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γειτονική χώρα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει το βράδυ σε συνέδριο με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού Ευρωπαϊκού μετώπου για μια Ε.Ε. που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. Παράλληλα θα μεταφέρει την εμπειρία του από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με: τον Υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην Πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο Επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι και θα συμμετάσχει, ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Συνάντηση στο Βατικανό με Πάπα

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται αύριο Σάββατο να συναντηθεί, για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία, με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ. Μια αναφορά που είχε καταγραφεί και σε βίντεο με τον Πάπα Φραγκίσκο να δηλώνει επί λέξει:

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για τους μετανάστες και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ»..

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter