Στην Καβάλα τον Ιανουάριο το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»

Στην Καβάλα τον Ιανουάριο το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»

Μεγάλη ανταπόκριση έχει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που υλοποιείται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συνολικά 9.928 παιδιά και ενήλικες από 52 περιοχές σε όλη την Ελλάδα υποβλήθηκαν σε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα, έως και το τέλος του 2018.

Οι τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του προγράμματος συνεχίζουν και εφέτος το ταξίδι τους στην Ελλάδα, προσφέροντας μια σειρά από σημαντικές προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής & Οδοντιατρικής και η Κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στην Καβάλα έως και τις 25 Ιανουαρίου. Ήδη ολοκλήρωσαν τον κύκλο εξετάσεων στους δημότες του Δήμου Παγγαίου και έως την άλλη Παρασκευή θα επισκέπτονται σχολεία της περιοχής.

Το «πακέτο» των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για παιδιά και ενήλικες

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», τα παιδιά υποβάλλονται σε γενική παιδιατρική εξέταση, έλεγχο δοντιών και ματιών, καθώς και εξέταση ΩΡΛ. Για τους ενήλικες, οι παρεχόμενες εξετάσεις περιλαμβάνουν φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ.), λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία), οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» ενισχύει τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες έχουν διανύσει 17.231 χιλιόμετρα.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος θα είναι η Κέρκυρα, όπου οι τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής θα βρίσκονται από τις 4 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter