Στην «καρδιά» της Ευρώπης οι ηγέτες του ΝΑΤΟ

Στην «καρδιά» της Ευρώπης οι ηγέτες του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες, στην «καρδιά» της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν σήμερα οι Ευρωπαίοι -και όχι μόνον- ηγέτες για τη Σύνοδο του Βορειαοτλαντικού Συμφώνου.

Μεταξύ των ηγετών και ο αμερικανός πρόεδρος ο οποίος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα ένθερμος οπαδός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ενώ προεκλογικά είχε αμφισβητήσει και το ΝΑΤΟ.

Από εκεί οι φωτογραφίες, λίγο πριν τη Σύνοδο.

Ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

«Τετ α τετ» είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Συνομιλίες για αρκετή ώρα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς και τον πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τρυντό.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. 

Συνάντηση Τσίπρα-Ράμα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές και ρητορική στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν, προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα. 

Ακολουθούν φωτογραφίες λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, από την άφιξη και τις αναμνηστικές φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Andrea Bonetti

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter