Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Εθνοτική και πολιτική βία

Στην Κένυα σκοτώνουν ακόμα ανθρώπους με ακόντια και βέλη!

Το νεκρό σώμα ενός άνδρα βρέθηκε σε χωράφι με ζαχαροκάλαμα στην αγροτική δυτική Κένυα σήμερα Κυριακή, μια μέρα μετά την επίσκεψη υψηλού επιπέδου αξιωματούχων στην περιοχή, με στόχο να ηρεμήσουν τις εθνοτικές εντάσεις που προκάλεσαν οι διαδοχικές προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η κοινότητα των Luo μποϊκόταρε σε μεγάλο βαθμό την εκλογή της Πέμπτης, η οποία υποτίθεται ότι έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, έναν Λουό, εναντίον του Προέδρου Ουχούρου Κενιάτα, ενός Kikuyu με αναπληρωτή πρόεδρο ένα μέλος των Kalenjin.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την επανάληψη των προεδρικών εκλογών αμφισβητώντας τη νίκη του Κενιάτα στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου για διαδικαστικούς λόγους.

Το κίνητρο και οι δράστες για τη δολοφονία στη δυτική Κένυα ήταν ασαφείς, αλλά ήρθε μια μέρα αφού οι χωρικοί από τις κοινότητες Luo και Kalenjin ήρθαν αντιμέτωποι με χρήση ένοπλης βίας..

Το σώμα του 64χρονου George Odumbe, ενός εργάτη Luo στην τοπική εταιρεία ζάχαρης, βρέθηκε με τρία βέλη στην πλάτη και σοβαρές πληγές στο κεφάλι, δήλωσε ένας μάρτυρας στο χωριό Koguta, σύμφωνα με το Reuters. Οι ντόπιοι προειδοποίησαν ότι ο θάνατος ενός μέλους της φυλής των Luo θα μπορούσε να προκαλέσει βιαιοπραγίες.

O φερόμενος ως νικητής των τελευταίων εκλογών στην Κένυα, Ράιλα Οντίνγκα
Κλιμακώνεται η εθνοτική βία στην Κένυα
Όλα τα όπλα επιστρατεύουν οι αντιμαχόμενες πολιτικές -και όχι μόνο- φυλές
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.