Στην Κομοτηνή ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών (Videos)

Στην Κομοτηνή ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών (Videos)

Ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έθεσε ευθέως από την Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ.

Μιλώντας στην αποκαλούμενη ως «τουρκική» νεολαία, ο πολιτικός δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά, για να απαντήσει ως εξής:

«Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υποψήφιος για την προεδρία.

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ένταση στην Αιγαίο είπε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι».

Επίσης, ρωτήθηκε για το λόγο της επίσκεψής του στην πόλη της Θράκης αφού δεν έχει ψηφοφόρους απαντώντας πως έχει συγγενείς γι΄αυτό και έρχεται.

Σύμφωνα με το xronos.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφικό υλικό, ο κ. Ιντζέ έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα και ένα «χάρηκα πολύ».

Αρχικά, έφτασε στο τουρκικό προξενείο της πόλης, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Η παραμονή του στο προξενείο ήταν ολιγόλεπτη και ακολούθως ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». 

Στη διαδρομή αυτή κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας. Με χειροκροτήματα τον υποδέχτηκε ο κόσμος στον αύλειο χώρο της νεολαίας. Εκεί ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε ο υποψήφιος πρόεδρος να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Νωρίτερα ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter