Στην Κορσική την Πέμπτη η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη

Στην Κορσική την Πέμπτη η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στην Κορσική με κύριο αντικείμενο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών με φόντο την αντιπαράθεση με την Τουρκία.

 Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η συνάντηση θα γίνει πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που θα γίνει εκεί εκείνη την ημέρα, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε πως ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο κ. Μισέλ θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας ώστε το προσεχές διάστημα να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην υπογραφή της συμφωνίας.

Πέρα από τη συνεργασία των δύο χωρών, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και η αγορά οπλικών συστημάτων.

Η συμφωνία αφορά στην αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, μεταχειρισμένων και καινούριων, τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα (μέσα στους επόμενους 12 μήνες) στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και κάποιους πυραύλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter