Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Έπιασε κορυφή μετά την 7η Αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League ο ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να την αφήσει εύκολα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από ένα αμφιλεγόμενο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα και τις μέτριες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις τρεις εκτός έδρας αποτυχίες του στα ματς της Λάρισας, Λιβαδειάς και Ριζούπολης επανήλθε στην κανονικότητα. Με τη χθεσινή εύκολη νίκη, έπιασε κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ. Έχοντας μπροστά του, το ντέρμπι της Κυριακής στο φαληρικό στάδιο με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό φιλοδοξεί να υπερασπιστεί και να κρατήσει τη θέση του στο υψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού βάθρου.

Γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ στο εφετινό πρωτάθλημα, μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να βρίσκει ένα θετικό αγωνιστικό προφίλ. Η αρνητική του αφετηρία στην σεζόν, που είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Σέρβου τεχνικού Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και η πρόσκαιρη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αντικαταστάτη του, Ρουμάνου Ραζβάν Λουτσέσκου, καθυστέρησαν την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός, ότι οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως οι Μαουρίτσιο, Ζαμπράνο, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια ήρθαν τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών στην ομάδα, με συνέπεια να καθυστερήσει η προσαρμογή τους στον αγωνιστικό σχεδιασμό της.

Οι τέσσερις εντός έδρας νίκες και κυρίως η εμφαντική χθεσινή νίκη απέναντι στην Λαμία έδειξαν πως ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον δρόμο του, κάτι που ικανοποιεί τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και τον κόσμο που παραμένει τηλεοπτικός θεατής αυτών των επιτυχιών λόγω της παρατεταμένης τιμωρίας έδρας της ασπρόμαυρης ομάδας.

Έχοντας τον Πρίγιοβιτς, αιχμή του δόρατος της επιθετικής του γραμμής (σε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει πέντε γκολ και φιγουράρει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος), ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει ανακάμψει οριστικά και να έχει βάλει από τώρα τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου, του πρώτου μετά από 32 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχει μέσο όρο 2,08 βαθμών ανά ματς σε όλες τις διοργανώσεις κι ένα πλούσιο ροστερ 31 ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα πλούσιο προσδιοριζόμενο στα 50,15 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Είναι αυτή τη στιγμή, η δεύτερη πλουσιότερη ομάδα της χώρας πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει ρόστερ αξίας 67 εκατομμυρίων λιρών και πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό που το ρόστερ των παικτών του αποτιμάται στα 33,4 εκατομμύρια και της ΑΕΚ που είναι στα 29 εκατομμύρια λίρες.

Στα ως τώρα ματς πρωταθλήματος ο “δικέφαλος”, στηρίζεται σε έναν κορμό πρωταγωνιστών που συντίθεται από τους Πρίγιοβιτς, Πέλκα, Μάτος Λέοβατς, τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Ρέι και τους άλλους πρωτοκλασάτους νέους ποδοσφαιριστες σαν τον Ζαμπράνο, τον Βιερίνια, τον Βαρέλα, τον Κρέσπο αλλά και τον Τσίμιροτ. Και δείχνει ότι είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ισχύ του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση -και τελικά στην κατάκτηση- του πρωταθλήματος, όπως και τις φιλοδοξίες της αναγεννημένης ΑΕΚ.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να συνεχίσουν μέχρι τέλους σε αυτό το ανηφορικό και πολύ επίπονο μονοπάτι της κατάκτησης της κορυφής, στην οποία ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μετά από 34 μήνες κάτι λιγότερο από τρία σχεδόν χρόνια, ή περισσότερες από 1000 μέρες και νύχτες.

Ηταν Ιανουάριος του 2015 όταν είχε ξαναβρεθεί μόνος πρώτος για ένα μικρό διάστημα, επί των ημερών του τότε τεχνικού Άγγελου Αναστασιάδη. Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να διατηρηθεί εκεί και εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες των επόμενων πολύ δυνατών τεστ, αρχής γενομένης από το ντέρμπι του φαληρικού Σταδίου απένατι στον Ολυμπιακό και να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή υλοποιώντας τον μακρόχρονο στόχο και την επιθυμία των οπαδών του για τη διεκδίκηση του τίτλου. Στη φιλόδοξη αυτή προοπτική, ελπίζουν και πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως ο Κάρλος Ζαμπράνο, ο οποίος στο χθεσινό ματς έδειξε ηγετικά χαρίσματα.

«Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς θέλαμε να δώσουμε απαντήσεις, πετύχαμε νωρίς το γκολ και καταφέραμε να φτάσουμε στο σκορ της νίκης. Είναι σημαντικό αυτό γιατί αλλάζει την ψυχολογία μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας δε στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό είπε πως «νομίζω πως είμαστε στο 100% για αυτά τα ματς που έρχονται Η ομάδα έχει την ψυχολογία για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν θα είναι ίδια αυτά τα ματς που ακολουθούν, θέλει διαφορετική αντιμετώπιση το κάθε ματς κυρίως από ψυχολογική άποψη ξέρω τη σημασία αυτού του αγώνα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Ο Μαρίν Λέοβατς που τραυματισμένος αποχώρησε χθες πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αν και αμφισβητήθηκε στο ξεκίνημα της περιόδου κυρίως από μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, ανέβασε την απόδοσή του και χθες πέτυχε ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ για το οποίο πήρε και τα συγχαρητήρια του από την κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Ο Κροάτης αμυντικός που και δεν ήταν στις τελευταίες κλήσεις των διεθνών της πατρίδας του φαίνεται πως δεν ξεχνιέται από τους συμπατριώτες του και χθες η κρατική Ομοσπονδία… υπενθύμισε με ανάρτησή της τον παίκτη του ΠΑΟΚ, γιατί με το γκολ που σημείωσε, άνοιξε το χορό των τερμάτων στο 4-0 επί της Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter