Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «isyriza.gr»

Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «isyriza.gr»

Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, εγχείρημα διεύρυνσης από συστάσεώς του, ξεκίνησε και επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, με την περιοδεία του προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα.

Επόμενος σταθμός, σήμερα Δευτέρα στα Χανιά και αύριο Τρίτη στο Ρέθυμνο. Στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου πάντως δεν έχουν αυταπάτες για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και δεν το κρύβουν.

Όπως λέει στο Documento στέλεχος με μεγάλη κομματική εμπειρία που «τρέχει» εδώ και καιρό το εγχείρημα της διεύρυνσης «για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει κινητικότητα κι εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος ότι επιτέλους πήραμε μπροστά»!

Και συνεχίζει, «είναι δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα και δεν υπάρχει manual αφού δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

13.000 άνθρωποι έσπευσαν να γίνουν μέλη

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι από τις εκλογές και μετά 13.000 άνθρωποι έσπευσαν να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσουν την ιδιότητα μέλους. Οι περίπου 7.000 εξ αυτών το έκαναν μόλις τις τελευταίες ημέρες και από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όπου άνοιξε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (isyriza) για τον σκοπό αυτό.

Οι υπόλοιποι 6.000 είχαν σπεύσει από τις εκλογές και μετά στις Οργανώσεις Βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια προκειμένου να εγγραφούν μέλη του κόμματος. Τα νούμερα είναι πολύ ικανοποιητικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 30.000 μέλη και ότι η όλη διαδικασία, τετράμηνης διάρκειας, ξεκίνησε μόλις τώρα ενώ θα διοργανωθούν εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις και στους υπόλοιπους 52 νομούς της χώρας με την παρουσία όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Τι πρέπει να κάνετε για την εγγραφή στο «isyriza»

Το σίγουρο είναι ότι στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πολύ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «isyriza.gr» η οποία και θα σηκώσει το μεγάλο βάρος των εγγραφών νέων μελών. Αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της παρατηρήθηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα κυρίως λόγο φόρτου εργασίας.

Γι αυτό και οι άνθρωποι που «τρέχουν» το όλο εγχείρημα σημειώνουν και συμβουλεύουν μέσω του Documento όσους επιλέξουν να γραφτούν σο κόμμα μέσω του «isyriza» τα εξής:

• Πρώτα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους και μετά να επιλέξουν είσοδο. Στην αντίθετη περίπτωση απλά δεν θα τους επιτρέπετε η είσοδος.

• Κατά τη διάρκεια της εγγραφής πρέπει να δηλώσουν email και αριθμό τηλεφώνου.

• Όσοι έχουν εγγραφεί στο κόμμα μέσω της ιστοσελίδας και δεν έχουν λάβει το επιβεβαιωτικό email πρέπει να ψάξουν στα ανεπιθύμητα (spam). Το σχετικό email θα τους έρθει από τη διεύθυνση nonreply@isyriza.gr.

Μετά από τα παραπάνω το μέλος θα αποκτήσει πρόσβαση στην ιστοσελίδα και θα μπορεί με τα στοιχεία του να κάνει είσοδο σε αυτήν. Επί του παρόντος θα μπορεί να ενημερωθεί κυρίως για τα νέα και τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα θα υπάρχει γενικότερη πληροφόρηση ανά θεματικές ενότητες.

Ο προβληματισμός που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι η στήριξη που απολαμβάνει από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η Κυβέρνηση αλλά και η εχθρική προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθημερινή τους ατζέντα. Οι επιτελείς πάντως του κόμματος στην Κουμουνδούρου δεν τρέφουν αυταπάτες ότι μπορεί η πλατφόρμα isyriza να αλλάξει την κατάσταση αυτή. Άλλωστε όπως λένε σε αυτήν την πρώτη φάση είναι απλά μια διαδικτυακή σελίδα αποκλειστικά για τα μέλη του κόμματος προκειμένου αυτά να ενημερώνονται για τα νέα που αφορούν στο κόμμα.

Ο βασικός λόγος δημιουργίας της είναι ο εύκολος τρόπος με τον οποίο κάποιος από την οικεία του μέσω του Η/Υ ή του κινητού του τηλεφώνου μπορεί να γίνει μέλος του κόμματος. Αμέσως μετά θα κλισθεί, με αυτοπρόσωπη παρουσία, να παραλάβει την κομματική του ταυτότητα και φυσικά να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις διεργασίες.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter