Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα ομόλογα ...του Σώρρα !

Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αναπτύχθηκαν ένας προς ένας οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, στην οποία "υιοθετείται" ο ισχυρισμός Σώρρα περί ύπαρξης των 600 δις δολλαρίων που διαθέτει ,και σε τίτλους ομολόγων, και με τα οποία θα ...έσβηνε το χρέος της χώρας.

Ειδικότερα, στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε σήμερα αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την Ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, Ευσταθία Σπυροπούλου, με την οποία ζητείται να ανατραπεί η περιβόητη αυτή απόφαση του 2013 που έδινε "πάτημα " στον πρόεδρο πια της "Ελλήνων Συνέλευσης" να πείθει πολλούς ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες ότι με τα "χρυσά" του ομόλογα θα τους διαγράψει τα χρέη.

Η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς .

Παράλληλα οι δικαστικές αρχές ερευνούν καταγγελίες για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα, όπως για τα σοβαρά κακουργήματα της απάτης και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως σήμερα, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροι του δεν προσήλθαν στον Άρειο Πάγο κατά τη συζήτηση της αναίρεσης .

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης η επίμαχη απόφαση στερείται αιτιολογίας, είχε ελλειπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται, ειδικότερα ότι:

  • Το Δικαστήριο δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.
  • Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ.Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.
  • Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος"
  • Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.