Στην πλούσια Φρανκφούρτη κόβουν πρόστιμα στους άστεγους που κοιμούνται στα παγκάκια!

Στην πλούσια Φρανκφούρτη κόβουν πρόστιμα στους άστεγους που κοιμούνται στα παγκάκια!

Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει προς τους άστεγους η Φρανκφούρτη. Η πλούσια οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα απαιτεί στο εξής από τους άστεγους που κοιμούνται στους δρόμους να πληρώνουν επί τόπου πρόστιμο.

Όπως γλαφυρά περιγράφει η Deutsche Welle, στην σκιά των τεράστιων ουρανοξυστών της πόλης και «μια ανάσα» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός πολιτών αναζητά τακτικά καταφύγιο στους δρόμους.

Το νέο μέτρο, το οποίο επιβεβαίωσαν σειρά δημοτικών συμβούλων, προβλέπει ότι όποιος κοιμάται είτε στον δρόμο είτε στα παγκάκια στο εξής θα πληρώνει πρόστιμο.

Αν και οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να προσδιορίσουν το ύψος του προστίμου, επιβεβαίωσαν ότι θα πρέπει να καταβάλλεται τοις μετρητοίς αμέσως μετά την επιβολή του. Μάλιστα προβλέπονται προσαυξήσεις στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν καταβληθεί αμέσως!

Ο αριθμός των αστέγων στη Γερμανία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες χιλιάδες να κοιμούνται στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Η κατακραυγή στα social media για την απάνθρωπη απόφαση των αρχών της Φρανκφούρτης ανάγκασαν τον Γερμανό πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ να επισημάνει την ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης προς τους άστεγους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter