Στην Ριζούπολη ο τελικός του κυπέλλου, αντιδράσεις από ΟΣΦΠ

Στην Ριζούπολη ο τελικός του κυπέλλου, αντιδράσεις από ΟΣΦΠ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στις 26 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαφώνησαν με την επιλογή της Ριζούπολης και αντιπρότειναν ο τελικός να διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή στο «Κλ. Βικελίδης». Το θέμα της έδρας τέθηκε σε ψηφοφορία και η επιλογή της Ριζούπολης έλαβε 12 ψήφους. Παρών δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Λίγκας στο ΔΣ της ΕΠΟ, Λ. Μπουτσικάρης, Μ.Γκαγκάτσης, Β.Ασλανίδης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Β. Γραμμένος, ενώ «όχι» ψήφισε μόνο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης.

Ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η επιτροπή κυπέλλου εισηγήθηκε να διεξαχθεί ο τελικός στην Ριζούπολη.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά κατά όποιου μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ψήφισε τη Ριζούπολη ως έδρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον Πειραιά κάνουν λόγο για δόλια επιλογή του γηπέδου καθώς όπως υποστηρίζουν η ΕΠΟ δεν έχει ελέγξει καν το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο και συμπληρώνουν ότι ψευδώς ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων, Παν. Δημητρίου απάντησε ότι έχει άδεια της UEFA το συγκεκριμένο γήπεδο. Πάντως η ΕΠΟ παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει έλεγχος για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης ξεκαθάρισε ότι «με αυτές τις επιλογές προκύπτει ξεκάθαρα πως η ΕΠΟ υποβαθμίζει δολίως τον μοναδικό θεσμό που της έχει απομείνει και δη τον τελικό αυτού και έτσι στοιχειοθετείται η απιστία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής που τη στήριξαν και έχουν οδηγήσει ήδη στην απομείωση των εσόδων από το Κύπελλο στο 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».

Τέλος να σημειωθεί ότι και ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ Πετρ Φούσεκ, έδειξε τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή της Ριζούπολης, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να έρχεται η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ λίγες ημέρες πριν από τον τελικό να αποφασίζει έτσι για το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter