Στην τελική ευθεία η άρση ασυλίας Λοβέρδου για τη… σκευωρία Novartis

Στην τελική ευθεία η άρση ασυλίας Λοβέρδου για τη… σκευωρία Novartis

Την παραπομπή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου στην Ολομέλεια προκειμένου να αρθεί η βουλευτική του ασυλία αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με φόντο το φερόμενο αδίκημα της δωροδοκίας για το σκάνδαλο Novartis.

Τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία κινεί διαδικασίες για να παρουσιάσει το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παραπέμπει τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια για άρση ασυλίας επί τη βάσει του αιτήματος της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου αναμένεται να προγραμματιστεί κατά την ερχόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πληροφορίες συνηγορούν στο γεγονός ότι θα προγραμματιστεί το γρηγορότερο δυνατόν.

«Θα συντρίψω το ρασπουτινικόπαραδικαστικό κύκλωμα»

Κατά τη σύντομη τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο υπουργός ζήτησε εκ νέου την άρση της ασυλίας του, όπως είχε πράξει και στο πρόσφατο παρελθόν όταν η αρμόδια εισαγγελία τον είχε καλέσει να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου. «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικόπαραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα» είπε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και επέμεινε να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως.

Τόνισε δε ότι έχει καταθέσει μήνυση «στους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, φωτογραφίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, χωρίς όμως να αναφέρει λέξη για τον φυσικό αυτουργό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter