Στην τελική ευθεία η Προανακριτική: Καταθέτει (;) ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Στην τελική ευθεία η Προανακριτική: Καταθέτει (;) ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, με την ιδιότητα του υπόπτου, καλείται να καταθέσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κι ας μην έχει λάβει -όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροί του- το σύνολο των στοιχείων. Το αίτημα της Επιτροπής προς την Ελ. Τουλουπάκη, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και οι επόμενες κινήσεις του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη εξέταση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τους συνηγόρους του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης να καταγγέλλουν πως μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή λάμβαναν βαρυσήμαντα στοιχεία και πως εκκρεμούν αιτήματα της Επιτροπής προς την Ελένη Τουλουπάκη για τη διαβίβαση εγγράφων που θα έπρεπε και ο ερευνώμενος να λάβει γνώση. «Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την υπόθεση, αφού δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α. και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» υπογράμμιζε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στη διαμαρτυρία του προς το προεδρείο της Προανακριτικής την Παρασκευή και συμπλήρωνε: «Αντιθέτως, παραβιάζει ευθέως τα υπερασπιστικά μου δικαιώματα, δεδομένου ότι καλούμαι στις 15/6/2020, δηλαδή εντός δεκαήμερης προθεσμίας από τις 4/6/2020 που εμφανίστηκα ενώπιόν σας να δώσω εξηγήσεις σε μια σοβαρή υπόθεση που τα έγγραφα και οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις 200.000 σελίδες».

Διαβάστε σχετικά: Διαμαρτυρία Παπαγγελόπουλου: Τη Δευτέρα καταθέτω και ακόμα να μου χορηγήσουν όλα τα στοιχεία

Επιπλέον, αναμένεται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφορικά με την κλήση των μη πολιτικών προσώπων (Γ. Φιλιππάκης, Αλ. Τάρκας και Γ. Παπαδάκου) ως υπόπτων, ενώ σημαντική κρίνεται και η επικείμενη απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου στο ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσον μπορούν να κριθούν «συμμετέχοντες» στα τυχόν αδικήματα του Δ. Παπαγγελόπουλου οι τρεις πολίτες χωρίς να έχει γίνει καμία διερεύνηση από την αρμόδια Εισαγγελία. Επ΄αυτού, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, τόνισε κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή ότι απαγορεύεται η παράλληλη έρευνα δύο εισαγγελικών οργάνων για την ίδια υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Μπροστά στο νέο στραπάτσο ανέβαλαν τις καταθέσεις των… υπόπτων

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, τα προαναφερθέντα να οδηγήσουν σε αναβολή της κατάθεσης Παπαγγελόπουλου προκειμένου ο πρώην αν. υπουργός να λάβει την απαιτούμενη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Μάλιστα, σε σχετικό ερώτημα που έθεσε το documentonews.gr σε υψηλά ιστάμενο μέλος της Επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας, η απάντηση ήταν ότι θα εξεταστεί αναλόγως όποιο αίτημα καταθέσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Οι επόμενες κινήσεις Παπαγγελόπουλου

Με φόντο τις καταχρηστικές πρακτικές της πλειοψηφίας από κοινού με το ΚΙΝΑΛ, οι οποίες -σύμφωνα με τους συνηγόρους του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού- συνιστούν αιτίες ακυρότητας της Επιτροπής, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον των μελών της Προανακριτικής, τα οποία έχει κατηγορήσει ως «συκοφάντες σκευωρούς κατηγόρους» του. Κατά τις πληροφορίες, στο επίκεντρο των νομικών του κινήσεων θα βρεθούν και εκδότες, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει πολλά απ’ όσα εκτυλίχθηκαν στην Επιτροπή με πρωταγωνιστές βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ. Για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, είχε «προφητεύσει» τις «παρεμβάσεις» του Δ. Παπαγγελόπουλου ως προς τη δικαστική διαχείριση του πολύνεκρου σκανδάλου Noor1 πολύ πριν ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, αιτηθεί στην Επιτροπή τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του πρώην αν. υπουργού. Για την ιστορία, το αίτημα του Β. Κεγκέρογλου έπεσε στο κενό.

Διαβάστε εδώ: Ο Κουρτάκης είχε προαναγγείλει ότι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα ρίξουν τη Βουλή στα αμπάρια του Noor1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter