Στην τετράδα του τουρνουά της Ρώμης άνευ αγώνα ο Τσιτσιπάς

Στην τετράδα του τουρνουά της Ρώμης άνευ αγώνα ο Τσιτσιπάς

Την πρόκριση του στον ημιτελικό του τουρνουά ATP Masters της Ρώμης εξασφάλισε πριν λίγο, άνευ αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας πέρασε στη τετράδα καθώς ο αντίπαλος του στον προημιτελικό, ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί πόδι του.

Ο Ελβετός λίγο μετά την απόσυρση του, δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένος που δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ σήμερα. Δεν είμαι στο 100% και ύστερα από διαβουλεύσεις με την ομάδα μου, αποφασίσαμε να μην παίξω. Η Ρώμη ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου πόλεις για επίσκεψη και ελπίζω να επανέλθω εδώ του χρόνου!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φέντερερ αντιμετωπίζει δύο διαφορετικούς τραυματισμούς στο δεξί του πόδι, τους οποίους υπέστη στο χθεσινό παιχνίδι του με τον Μπόρνα Τσόριτς. Θυμίζουμε ότι ο 37χρονος τενίστας έπαιξε χθες -όπως όλοι όσοι πέρασαν στην οκτάδα- δύο ματς (το πρόγραμμα έγινε πολύ σφιχτό λόγω αναβολής όλων των αγώνων της Τρίτης εξ αιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης), επικρατώντας των Ζοάο Σόουζα και Μπόρνα Τσόριτς σε 3 ώρες και 51 λεπτά!

Μόνο νίκες

Χθες (16/5), Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη πέτυχαν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τα οποία έφθασαν στον προημιτελική φάση του τουρνουά. Ο Τσιτσιπάς, νο 8 του ταμπλό, απέκλεισε δυο Ιταλούς, τον 17χρονο Γιανίκ Σίνερ με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και τον Φάμπιο Φονίνι (νικητή του Μόντε Κάρλο) επίσης με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στους «8» όπου θα αντιμετώπιζε σήμερα τον Ρότζερ Φέντερερ.

Από την πλευρά της η Σάκκαρη, νίκησε αρχικά χθες την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (νο 16) με 2-0 (6-3, 6-2) και στη συνέχεια με εγκατάλειψη την Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα (νο 2 του ταμπλό). Οι δύο κοπέλες ήταν ισόπαλες 1-1 στα σετ (7-5, 5-7) και στο τρίτο, η Κβίτοβα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Παρά τις πρώτες βοήθειες δυσκολευόταν έως ότου εγκατέλειψε οριστικά κι ενώ το σκορ ήταν 4-0 υπέρ της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει σήμερα στον προημιτελικό (17/5) την Κριστίνα Μλαντένοβιτς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter