Στη θέση της Τουλουπάκη ο Ιωαννίδης;

Στη θέση της Τουλουπάκη ο Ιωαννίδης;

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, προορίζουν κάποιοι για τη θέση της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελπίζουμε να αποδειχτούν αναληθείς, συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι εκφράζουν με βεβαιότητα πως διάδοχος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα είναι ο Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος αγνόησε πλήρως το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, και άσκησε δίωξη με βάση το ετεροχρονισμένο αντιδικαιικό κατασκεύασμα του πιεζόμενου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Ιωαννίδης δεν έχει εκφράσει κανένα προβληματισμό για το γεγονός ότι ο Ιωάννης Αγγελής έχει κληρωθεί επιθεωρητής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έχοντας επί της ουσίας την αρμοδιότητα αξιολόγησης του εισαγγελέα που έχει κληθεί να διαχειριστεί τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του μετά τη μήνυση της Ελ. Τουλουπάκη. 

Έρευνα για τις ψευδείς διαρροές ζητά η Τουλουπάκη

Τη διερεύνηση των ψευδών και… προφητικών διαρροών ζητά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς από τον Πρόεδρο, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς αλλά και από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Από χθες, Πέμπτη, διαρροές στον συστημικό Τύπο έκαναν λόγο για ομόφωνη απόρριψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει η Ελ. Τουλουπάκη για την προδικασία που οδήγησε στην ποινική της δίωξη.

Δείτε επίσης: Χθες ο Γεωργιάδης πανηγύριζε «για ομόφωνη απόφαση κατά Τουλουπάκη» αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνεδρίασε σήμερα

Κατά τις πληροφορίες, η εισαγγελέας στο έγγραφό της επικαλείται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από το Πρώτο Θέμα, τον Ελεύθερο Τύπο και την Άποψη καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της ασχέτως κι αν το αρμόδιο Συμβούλιο δεν είχε συνεδριάσει καν.

Η Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επι του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter