Στην Τυνησία επέτρεψαν την ταφή μόνο των 34 από τους 82 μετανάστες – θύματα του ναυαγίου

Στην Τυνησία επέτρεψαν την ταφή μόνο των 34 από τους 82 μετανάστες – θύματα του ναυαγίου

Οι αρχές της Τυνησίας ενταφίασαν 34 πτώματα από τα συνολικά 82 που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της χώρας στις αρχές του μήνα, γνωστοποίησε στέλεχος της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου χθες Κυριακή.

Το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν 86 μετανάστες από την Αφρική, βυθίστηκε στα ανοικτά της νότιας πόλης Ζαρζίς την 3η Ιουλίου. Τέσσερις διασώθηκαν, αλλά ο ένας υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Συνολικά, οι τυνησιακές αρχές ανέσυραν σταδιακά 82 πτώματα.

Αφού περισυνελέγησαν τα θύματα, μεταφέρθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαμπές για να γίνουν νεκροψίες και νεκροτομές και αναλύσεις DNA.

«Μπορέσαμε να κηδέψουμε μόνο 34 σορούς στην επαρχία Γκαμπές (…) ορισμένοι δήμοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την ταφή στα νεκροταφεία τους», ανέφερε ο Μόνγκι Σλιμ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Μεντενάν.

Εξήγησε ότι ορισμένοι δήμοι υποστήριξαν ότι χρειάζονταν έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια, ενώ άλλοι ανέφεραν πως διαθέτουν νεκροταφεία μόνο για μουσουλμάνους.

Πρόσθεσε ότι τα 48 πτώματα που απομένουν να ταφούν θα σταλούν πίσω στη Ζαρζίς για να ταφούν εάν δεν εξασφαλιστούν άδειες από τα δημοτικά συμβούλια.

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει για την Ευρώπη από τη γειτονική Λιβύη.

Η ακτογραμμή της Τυνησίας έχει μετατραπεί σε εφαλτήριο χιλιάδων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων πολλών Τυνήσιων, που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Τον Μάιο, τουλάχιστον 70 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της παραθαλάσσιας τυνησιακής πόλης Σφαξ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter