Στήριξη της Κομισιόν για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ζητά ο Πιτσιόρλας

Στήριξη της Κομισιόν για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ζητά ο Πιτσιόρλας

Στην αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες που θα οδηγηθούν στη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους προσδοκά ο αν. υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Στη φάση που είμαστε υπάρχει ανάγκη για να υπάρξουν κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος» είπε ο κ. Πιτσιόρλας απευθυνόμενος στην Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της ελληνικής Βουλής. Ο αν. υπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι οι συγκεκριμένες κρατικές δαπάνες θα δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος, επισημαίνοντας ότι διεξάγεται σχετική συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού που διέπει τις διαδικασίες αυτές. «Προσδοκούμε από την Επιτροπή μία στήριξη στα ευαίσθητα θέματα που ανέφερα», ήταν το μήνυμα του κ. Πιτσιόρλα προς την Επίτροπο.

Ο αν. υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης -μέσω και της ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών οδηγιών- για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και παράλληλα το «σπάσιμο» των καρτέλ. Χαρακτήρισε πλήρως εναρμονισμένο το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας επί τη βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις, τη φορολογική διοίκηση, το χώρο της ενέργειας και της ψηφιακής αγοράς. Υποστήριξε δε πως «κληρονομήσαμε αρκετές παθογένειες στη δομή της οικονομίας», περιγράφοντας ως δομικά προβλήματα τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τη φοροαποφυγή και τις προνομιακές σχέσεις σε βάρος των καταναλωτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter