Στηρίξτε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Στηρίξτε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προέβη την Πέμπτη το απόγευμα σε δραματική έκκληση προς το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να κάνουν αίτηση να προσληφθούν στο ΕΣΥ για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας που φαίνεται να καταρρέει κάτω από το βάρος της διαρκούς επέκτασης της επιδημίας του κονοροϊού.

Και κάνουν έκκληση εκλιπαρώντας ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό ποιοι; Εκείνοι που εξελέγησαν με συνθήματα κατά του δημοσίου συστήματος Υγείας, με στόχο την εκχώρησή τους στους ιδιώτες και στους κλινικάρχες, με πρόγραμμα το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και την ενοικίαση των στελεχών τους.

Όλα αυτά τα έλεγε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν εμφανιστεί η επιδημία του κονοροϊού. Όταν όμως εμφανίστηκε και η εξάπλωσή του είναι ραγδαία και καθώς οι ιδιώτες αποποιούνται την ευθύνη όχι μόνο της νοσηλείας των κρουσμάτων αλλά και των εργαστηριακών ελέγχων ανακάλυψαν το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες λοιδορούσαν και ήθελαν να καταστρέψουν.

Έντρομοι προσέτρεξαν σε αυτό, καθώς οι φίλοι τους ιδιώτες τους γύρισαν την πλάτη.

Τώρα προσπαθούν να το επανδρώσουν όσο δυνατόν πιο γρήγορα για να προλάβουν την καταστροφή που βλέπουν να έρχεται.

Τώρα καταλαβαίνουν, ότι μόνο ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και δεν θέλουν να χρεωθούν την κατάρρευσή του. Οχι γιατί πιστεύουν σε αυτό. Αλλά γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση τους βοηθάει να ξεπεράσουν την κρίση με τις μικρότερες απώλειες.

Οι πολίτες όμως που πίστευαν πάντα στο ΕΣΥ, μαζί με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει τώρα στις δύσκολες καταστάσεις που καλείτε να διαχειριστεί να το στηρίξουν και να μην αφήσουν την κυβέρνηση αυτή να το υποβαθμίσει όταν περάσει η λαίλαπα του κονοροϊού.

Να στηρίξουν τα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία, να πείσουν την Πολιτεία να αυξήσει τους μισθούς πείνας των ιατρών για να μην καταλήξει το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στα χέρια των ιδιωτών.

Και αυτό είναι πλέον στα χέρια όλων μας ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων γιατί ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στηρίζει την ελληνική κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter