«Στηρίζουμε τον Περέιρα» η ξεκάθαρη εντολή στην ΕΠΟ

«Στηρίζουμε τον Περέιρα» η ξεκάθαρη εντολή στην ΕΠΟ

Ο_x000D_
υπερσύμβουλος της ΕΠΟ Πετρ Φούσεκ έχει σαφή εντολή από τη FIFA και την UEFA να_x000D_
παρέχει με κάθε τρόπο πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας_x000D_
(ΚΕΔ) Μέλο Περέιρα (φωτογραφία) και στους συνεργάτες του. 

Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν και παραμένει σε έναν βαθμό η διαιτησία και στόχος των διεθνών ομοσπονδιών είναι να… μηδενιστούν οι όποιες εξαρτήσεις έχει η ΚΕΔ –και κατ’ επέκταση οι διαιτητές– από τη διοικητική ηγεσία της ΕΠΟ. Και σε βάθος χρόνου να αποκτήσει η Επιτροπή Διαιτησίας πλήρη αυτονομία.

Ο συγκεκριμένος στόχος έχει δρομολογηθεί και σε ένα ποσοστό έχει επιτευχθεί, αλλά οι Ελληνες διαιτητές σφυρίζουν έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι μπορεί για ένα σοβαρό λάθος να βρεθούν εκτός πίνακα με παρέμβαση ενός μεγαλοπαράγοντα. Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί όσο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι ο Περέιρα ή κάποιος άλλος ξένος. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας παροτρύνει μάλιστα τους Ελληνες ρέφερι να καταγγέλλουν περιστατικά μπούλινγκ που σημειώνονται σε βάρος τους, όμως τα στόματα εξακολουθούν να είναι ερμητικά κλειστά. Ο φόβος τους είχε αποτέλεσμα να οδηγηθεί η ΚΕΔ στην απόφαση να ορίζει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, όπου η πίεση των βαρόνων της μπάλας είναι κυριολεκτικά αφόρητη.

FIFA – UEFA εκτιμούν πως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής κάνει πολύ καλή δουλειά στην ΚΕΔ και έχει χειριστεί με επιτυχία όλες τις δύσκολες υποθέσεις που προέκυψαν στην πορεία της χρονιάς, όπως η αποχή των διαιτητών λόγω του άγριου ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου. Την ικανοποίηση των ξένων αξιωματούχων για το έργο της ΚΕΔ έχει μεταφέρει στον Βαγγέλη Γραμμένο ο Πετρ Φούσεκ, ο οποίος τον ενημέρωσε και για τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Περέιρα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όχι μόνο συμφωνεί αλλά επικροτεί, διότι γνωρίζει πώς λειτουργεί η Επιτροπή Διαιτησίας από την ημέρα που η προεδρία της πέρασε σε ξένα χέρια.

Ενημερωμένοι για την εμπιστοσύνη που έχουν FIFA και UEFA στον Περέιρα είναι και οι Ελληνες διαιτητές. «Ολοι οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί φορείς, η επιτροπή παρακολούθησης κι εγώ στηρίζουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Για το υπόλοιπο της περιόδου περιμένουμε εκ μέρους σας αυξημένη προσπάθεια και καλύτερη προετοιμασία». Αυτά ήταν τα λόγια του Φούσεκ στο σεμινάριο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, όπου έγινε και η απονομή των σημάτων στους διεθνείς. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA –UEFA είπε και κάτι άλλο στους διαιτητές: «Να ξέρετε πως αλλάζουν όλα συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ηταν ένα μήνυμα πως τελειώνουν οι παρεμβάσεις των μεγαλοπαραγόντων και υπάρχουν και παραδείγματα. Το περασμένο καλοκαίρι ασκήθηκαν πιέσεις για να πάρει η ΚΕΔ τη σφυρίχτρα του Γιώργου Κομίνη, ο οποίος τα είχε κάνει μαντάρα στο διακοπέν ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ο διεθνής ρέφερι όχι μόνο παρέμεινε στον πίνακα, αλλά φέτος έχει οριστεί και σε δέκα παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλο συνάδελφό του.

Διαιτητικά σφάλματα γίνονται και αρκετά είναι καραμπινάτα, ενώ διαμορφώνουν και αποτελέσματα (για παράδειγμα το πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο Περιστέρι με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο), αλλά θεωρούνται ανθρώπινα. Στο παρελθόν η σχέση ΚΕΔ – ΕΠΟ και τα εσκεμμένα διαιτητικά λάθη αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους που γκρεμίστηκε το σύστημα το οποίο διοικούσε για 20 χρόνια την ΕΠΟ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter