Στη Δικαιοσύνη πετάει το μπαλάκι της διώξης Βαξεβάνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στη Δικαιοσύνη πετάει το μπαλάκι της διώξης Βαξεβάνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με μία γενικόλογη και παρελκυστική απάντηση επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποκρούσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλης μερίδας πολιτών για την δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας πως η κλήση του ως κατηγορούμενος με κακουργηματικές κατηγορίες για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis έγινε από τον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της «ανεξάρτητης» λειτουργίας του.

Με μισόλογα και μομφές επιχείρησε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «καταδιώκει δημοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση», επικαλούμενος το γεγονός πως για την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη επιστρατεύτηκε ο Άρειος Πάγος.

«Η κλήση του κυρίου Βαξεβάνη να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μία σειρά πολύ σοβαρών αξιόποινων πράξεων, έγινε κατόπιν δικαστικής πρωτοβουλίας, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο δικαιοσύνης στη χώρα μας. Στο επίπεδο του Αρείου Πάγου», συμπληρώνοντας πως «η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη».

Μάλιστα, στη συνέχεια επικαλέστηκε γενικόλογα πως «δεν βρισκόμαστε στην περίοδο που υπήρχε προσπάθεια χειραγώγησης» της Δικαιοσύνης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους πολίτες ασκούν έντονη κριτική για την δίωξη Βαξεβάνη να απαντήσουν «εάν θεωρούν πως ο Άρειος Πάγος στη χώρα μας υποκινείται, χειραγωγείται και δε λειτουργεί ανεξάρτητα».

«Όποιος ισχυρίζεται διαφορετικά πράγματα, όποιος μας κατηγορεί για διαφορετικά πράγματα, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πως δεν βρισκόμαστε στην περίοδο που υπήρχε προσπάθεια χειραγώγησης και κατεύθυνσης και μεθοδεύσεων μέσα από τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη σήμερα λειτουργεί ανεξάρτητα. Και οφείλει να απαντήσει χωρίς μισόλογα, με καθαρές κουβέντες, αν θεωρεί ότι ο Άρειος Πάγος στη χώρα μας υποκινείται, χειραγωγείται και δε λειτουργεί ανεξάρτητα» δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμουυ, παρότι είναι γνωστό πως αρκετές ημέρες πριν την κλήση του Κώστα Βαξεβάνη, τη δίωξή του έχει προαναγγήλει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ακόμα ελέγχεται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter