Στη δίνη του σκανδάλου Κουρτς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη δίνη του σκανδάλου Κουρτς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν στην Αυστρία οι αποκαλύψεις για χειραγώγηση με κρατικό χρήμα εταιρειών δημοσκοπήσεων προκειμένου να εξωραΐσουν την εικόνα του πρώην πλέον καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και φυσικά την αποδοχή στην ημεδαπή, από το σύνολο της Αντιπολίτευσης, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι αυτό διότι πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Κουρτς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από ομογάλακτοι στο ΕΛΚ είχαν φροντίσει πολλάκις να δημοσιοποιήσουν τις καλές σχέσεις που διατηρούσαν και την πολιτική στήριξη που προσέφεραν αμφότεροι.

Φυσικά οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται ούτε και αποδεικνύουν κάτι μεμπτό ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν άτυχος αφού αφενός στην Αυστρία η Δικαιοσύνη λειτουργεί αφετέρου ο πολιτικός του φίλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για ένα θέμα που ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα με πολλές σκιές και έχει κατηγορηθεί πολλάκις από την Αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιστράτευση του κ. Γεράκη ο οποίος όπως δήλωσε χθες ο τομεάρχης  Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης «όλοι γνωρίζουν ότι “δουλεύει” για το Μαξίμου, παρουσιάζεται ως αντικειμενικός  στον ANT1 και λέει ότι «εκτιμά» πως η ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ μικρότερο».

Για τη MARC ή αλλιώς Μάρκετινγκ – Έρευνα – Επικοινωνία Ανώνυμη Εταιρεία, του κ. Γεράκη υπήρξαν δημοσιεύματα, τα οποία δεν διαψεύστηκαν ποτέ, ότι έχει υπογράψει με την ΕΡΤ τρία συμβόλαια για τρεις ξεχωριστές αναθέσεις και οι τρεις ιδιαιτέρως «τσιμπημένες» στην τιμή χωρίς φυσικά να προηγηθεί κάποια προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή κάποιος δημόσιος διαγωνισμός.

Κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το κέρδος είναι ότι επανήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ένα θέμα που προσπαθεί να εξαφανίσει εδώ και τρεις μέρες το Μαξίμου για τον πολιτικό σεισμό στην Αυστρία και μοιραία θυμίζει στην ημεδαπή την περίφημη λίστα Πέτσα και τις στημένες μετρήσεις.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσιπρας εμφανίζεται ηγέτης του συνόλου της Αντιπολίτευσης βάζοντας στο στόχαστρο όλων την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτακη. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό γίνεται για ένα θέμα όπως η χειραγώγηση του Τύπου και της ενημέρωσης από την κυβέρνηση που είναι πανθομολογούμενη στη κοινη γνώμη και το αίτημα να σταματήσει λαμβάνει συντριπτική αποδοχή σε κοινωνικό επίπεδο.

Τέλος, αξιοποιείται για πρώτη φορά και με την πρώτη απόπειρα η νέα διάταξη του Συντάγματος, όπως αυτή αναθεωρήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρχει πιο εύκολα και δημοκρατικά κοινοβουλευτικός έλεγχος της πλειοψηφίας.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter