Στη φυλακή ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Τον δρόμο για τη φυλακή αναμένεται να πάρει ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, καθώς συνελήφθη ξανά σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου στη Νέα Ιωνία.

Ο Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Απριλίου έχοντας εκτίσει ποινή μόλις 12,5 ετών. Η αποφυλάκιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος είχε ζητήσει από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης, με το σκεπτικό ότι δεν είχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο Σειραγάκης συνελήφθη επειδή «σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και τη συνέχιση της κράτησης του βάσει δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης -220- ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιών».

Πρόκειται ειδικότερα «για την υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές.